Foci

Újabb bírálatot kapott a magyar foci

Thomas Doll, a Ferencváros trénere a Rijeka elleni kiesést követően elmondta: ennyi van most a magyar fociban.

A Győr és Fradi számára, ahogy azt az első meccsek után várni lehetett, hamar véget ért a nemzetközi kupaszereplés. Az FTC a Rijeka elleni idegenbeli találkozón egyszer sem lőtt kapura, a csütörtöki visszavágón viszont legalább találtak egy gólt, de mivel a horvátok 37 perc alatt kettőt is vágtak, így hamar eldőlt a továbbjutás kérdése.

A mérkőzést követő sajtótájkékoztatón Thomas Doll érthetően csalódottan nyilatkozott, és elmondta, a magyar futball és a magyar szív ennyire képes a nemzetközi porondon.

 Fotó: MTI

“Talán egy kicsit túl korán jutottunk ki a nemzetközi porondra, egy nap alatt nem nőnek a fák az égig. Sajnos az U19-es válogatott is mutatott valamit a magyar foci helyzetéből. A magyar bajnokság fontos a számunkra, jó lenne oda eljutni, hogy 1-2 millió euróért tudjunk igazolni a nemzetközi színtérre. Örültem volna a továbbjutásnak, persze, hiszen egy feröeri csapat jött volna velünk szembe, de utána alighanem már olyan ellenfelet kaptunk volna, amely akár megszórhatott volna minket a jelenlegi állapotunkban még, és akkor meg az lenne a probléma.”

“A magyar játékosok, mint Gyömbér vagy Böde, mindent beleadnak, kiteszik a szívüket, de ez is kevés nemzetközi szinten. Ilyen korban például már nem az ütközést kellene megtanítani a játékosoknak, ezt már fiatalkorban el kellett volna sajátítani. Jó emberek dolgoznak a magyar fociban, a cél világos, de ez nem megy egyik napról a másikra” – mondta, utalva az U19-es válogatott pocsék szereplésére is.

“Nem vagyunk a Real Madrid, ezt el kell fogadni. Nem emlékszem, hogy magyar csapat olyan sikereket ért volna el mostanában, mint a Rijeka, amely csoportkörös volt legutóbb. Sajnos mi nem tudunk 2 millió euróért igazolni. Nagyon szeretném, ha egész Budapest és Magyarország megértené, hogy két lábbal kellene a földön állni és reálisan kellene megítélni a helyzetet. A második félidei játékra lehet építeni, de a Rijeka azért sokkal erősebb csapat, mint mi.”

A Ferencváros számára így már csak a magyar bajnokság, a Magyar Kupa és a Ligakupa maradt. A zöld-fehérek a szezont vasárnap Kecskeméten kezdik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik