Foci

A tűzzel játszott a Diósgyőr, kipottyant a Fradi

A DVTK 2-1-re kikapott a Liteksz Lovecstől, de így is továbbjutott a labdarúgó Európa Liga harmadik selejtezőkörébe. A Ferencváros hazai pályán is vereséget szenvedett a Rijeka ellen.

Csütörtökön ismét három magyar csapatért szoríthattunk, igaz a Győri ETO a hazai 0-3 után reménytelennek tűnő helyzetben látogatott a svéd Göteborg otthonába. Ráadásul Rudolf Gergelyt kiállították a visszavágó második félidejében, de tíz emberrel kicsikarta a győzelmet. A győriek így is búcsúztak a sorozattól.


Fotó: MTI

A Ferencváros idegenben 1-0-ra kapott ki a Rijekától, a visszavágón pedig ugyan lendületesen kezdett – Gera Zoltánnal a kezdőben –, mégis hátrányba került, Krstanovic ezúttal is büntetőtőből volt eredményes, most a 20. percben. Sőt, nem sokkal később Samardzic fejese megpecsételte a Fradi sorsát. A második félidőben tíz emberre fogyatkozott a Rijeka, az FTC pedig feltámadt, főleg a csereként beálló Bödét lehet dicsérni, aki egyből kiharcolt egy büntetőt, amit Ugrai értékesített. Egyenlítenie azonban nem sikerült a Ferencvárosnak, amely kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

A végére hagytuk a jó hírt: továbbjutott a DVTK! A Diósgyőr a Liteksz Lovecs otthonában nyert 2-0-ra, majd a nyíregyházi  visszavágón Gosztonyi büntetőjével tovább növelte összetettbeli előnyét. A második félidőben a bolgárok mindent megtettek a gólszerzés érdekében és a hajrában kétszer is betaláltak, így a vártnál jóval izgalmasabb volt a vége. Szivics Tomiszlav csapata végül kihúzta 1-2-vel és továbbjutott, a Krasznodarral találkozik a következő körben – az oroszok 9-0-s összesítéssel búcsúztatták észt ellenfelüket.

Eredmények – Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágók

Puskás Ferenc Stadion, 5200 néző, Játékvezető: Paolo Valeri (olasz)

Ferencváros – Rijeka (horvát) 1-2 (0-2)

FTC: Dibusz – Nalepa (Kukuruzovic, 65.), Mateos, Pavlovic, Bosnjak – Dilaver, Gyömbér, Gera (Böde, 61.), Somalia – Lauth, Ugrai (Busai, 79.)

HNK Rijeka: Vargic – Tomecak, Samardzic, Leskovic, Leovac – Brezovec, Jugovic – Jajalo (Kvrzic, 69.), Kramaric (Zlomislic, 59.), Sharbini (Mitrovic, 87.) – Krstanovic

Gólszerző: Ugrai (65. – 11-esből) illetve Krstanovic (20. – 11-esből), Samardzic (37.)

Sárga lap: Mateos (49.), Lauth (57.), Ugrai (68.), Gyömbér (75.), Böde (79.) illetve Brezovec (30.), Jajalo (42.), Krstanovic (53., 54.), Samardzic (65.), Kvrzic (84.)

Piros lap: Krstanovic (54.)

Továbbjutott: a Rijeka, kettős győzelemmel.

————————————————————————————————————————-

Nyíregyháza, 4500 néző, Játékvezető: Nikolaj Hänni (svájci)

DVTK – Liteksz Lovecs (bolgár) 1-2 (1-0)

DVTK: Antal – Okuka, Debreceni, Kádár, Husić – Egerszegi, Elek – Bacsa, Bognár (Marjanovic, 63.), Gosztonyi (Bori, 73.) – Grumić (Németh, 83.)

Liteksz: Vinícius – Popov (Bojikov, 86.), Bodurov, Mendy, Nedyalkov – Boumal – Asprilla, Malinov (Rumenov, 76.), Tsvetkov (Angelov, 66.), Vajushi – Jordán

Gólszerző: Gosztonyi (38. – 11-esből) illetve Jordán (80., 85. – 11-esből)

Sárga lap: Tsvetkov (26.), Vajushi (45.), Mendy (57.), Boumal (76.), Nedyalkov (90+3.)

Piros lap:

Továbbjutott: a DVTK, 3-2-es összesítéssel.

Vége!

90+4. PERC: Böde lőtt fölé kapásból. Nem sokon múlt, szép támadás volt.

90+3. PERC: Lauth emelte át a kapust, a hosszún érkező Busai azonban nem tudott fejelni, mert mentettek előle. A szöglet után nem alakult ki nagyobb veszély.

90. PERC: Három perc lesz a ráadás.

Vége! Nagy nehezen, de továbbjutott a DVTK a következő körbe!

Nedyalkov a 93. percben ejtette ki a labdát a kezéből egy bedobásnál és kapott is utána egy sárgát, mert látványosan szitkozódott. A bolgárok edzőjét elküldték a kispadtól.

87. PERC: Mitrovic jön be Sharbini helyére.

84. PERC: Kvrzic is besárgul.

83. PERC: Előbb Kukuruzovic, majd Böde veszélyeztetett, de nincs úőjabb gól.

Okuka szabálytalansága után tizenegyest rúghatott a Liteksz, Jordán pedig bevarrta a 85. percben, 1-2. Kezd meleg lenni a pite…

79. PERC: Busai áll be Ugrai helyére. Böde pedig begyűjtött egy sárgát.

78. PERC: Ugrai harcolt ki szabadrúgást a horvát tizenhatos előtt, szemben a kapuval. A sértett állt a labda mögé, csapódott a labda lefelé a lövése nyomán, de a kapus védeni tudott.

A 80. percben egyenlített a Liteksz Lovecs, Jordán vette be Antal kapuját, 1-1. A gól után Grumic-Németh csere.

75. PERC: Gyömbér is besárgult.

73. PERC: Megy előre az újabb gól reményében a Ferencváros. Már “csak” három kéne…

Boumal csak szabálytalanul tudta megállítani Marjanovicot, ez is sárga.

69. PERC: Horvát csere, Jajalo hagyja el a pályát, hogy átadja a helyét Kvrzicnek.

68. PERC: Ugrai kapott sárgát műesésért.

A 71. percben egy szöglet utáni fejest védett Antal. Újabb diósgyőri csere, Gosztonyi helyett Bori.

65. PERC: GÓÓÓL!!! Szépít a Fradi! Ugrai állt a labda mögé és higgadtan a kapu közepébe helyezett, 1-2!

64. PERC: Na! Böde lódult meg a horvát védők között és csak szabálytalanul tudták megállítani, ráadásul a büntetőterületen belül, 11-es! Még a pontrúgás előtt cserélt a Fradi, Kukuruzovic váltotta Nalepát.

61. PERC: Gera le, Böde be.

59. PERC: A horvátoké az első csere, Zlomislic jött be Kramaric helyére. 

Antal mutatott be két nagy védést is, így a Liteksz továbbra sem tudja bevenni a diósgyőri kaput. Marjanovic váltja Bognárt a magyar csapatnál.

57. PERC: Ez már lassan egy kész kártyaparti, most Lauth sárgult be.

54. PERC: Na, emberelőnyben a Fradi. Kristanovic gyorsan kapott egy második sárgát, mert lekönyökölta Mateost egy felugrásnál.

Kádárnak kellett nagyot mentenie egy bolgár támadásnál, majd Mendy sárgult be az 57. perben, mert letarolta Grumicot.

53. PERC: Krstanovic most egy sárgát zsebelt be.

51. PERC: Egy belöbbölt labdára érkeztek ketten is a hosszú oldalon, Krstanovic lőtt, de fölé.

49. PERC: Bosnjak lódult meg a szélen, kapott is egy szép labdát, de rosszul tette középre. Utána Mateos szabálytalankodott sárga lapot érően.

Közben már öt perc lement a DVTK-Liteksz meccs második félidejéből, ismét a bolgárok tűntek valamivel aktívabbnak, de veszélytelenek voltak a hazai kapura.

46. PERC: A szurkolók a lelátó tetejéről nézik a folytatást, így bántóan üresnek hat a Puskás Ferenc Stadion nagy része. Megy közben a második félidő! A Fradi játékosai jó későn, füttysző kísérete mellett érkeztek a pályára. Nem volt csere egyik oldalon sem.

Megy a második félidő Nyíregyházán. Nem volt csere egyik oldalon sem.

Míg a Diósgyőr egy hatalmasat lépett a továbbjutás felé, addig a Ferencváros sorsa lassan (?) megpecsételődni látszik. Hamarosan folytatódnak a meccsek!

45+2. PERC: Ugrai fejese után véd könnyedén a horvát kapus. Félidő!

Félidő a DVTK-Liteksz meccsen.

Nyíregyházán közben ünnepelnek a diósgyőri drukkerek. Nem csoda, összessítésben 3-0-ra vezet a csapatuk!

43. PERC: Próbálkozik a Fradi, de ezúttal is súlytalan támadásban a budapesti együttes. Kíváncsiak vagyunk, Thomas Doll változtat-e a szünetben.

42. PERC: Jajalo is besárgult.

Vezet a Diósgyőr! Büntetőt végezhettek el a hazaiak és Gosztonyi kíméletlenül értékesítette a tizenegyest a 38. percben, 1-0!

37. PERC: GÓL! Már kettő van közte, Samardzic ugrotta túl védőjét és fejelt a kapuba egy szabadrúgás után, 0-2…

Jordán passza okozott némi riadalmat a diósgyőri kapu előtt a 35. percben, de ekkor, majd a szöglet után is menteni tudott a hazai védelem.

30. PERC: Brezovec sárgult be a Rijekából.

Közben véget ért a Győri ETO svédországi meccse: a győriek tíz emberrel nyertek 1-0-ra, azonban így is búcsúztak 3-1-es összesítéssel. Kár érte…

Tsvetkov kapott sárgát, Okukát pedig ápolják a 26. percben.

26. PERC: Továbbra is támadásban a horvát csapat.

Malinov lőtt mellé ígéretes helyzetben a 21. percben – szerencsére, tesszük hozzá mi.

20. PERC: GÓL! Vezet a Rijeka, Krstanovic ezúttal is bevágta a tizenegyest, 0-1…

19. PERC: Tizenegyeshez jutott a Rijeka… Mateos előbb szabályosan szerelt, majd kezezett, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott.

16. PERC: Huhh… Egy horvát szöglet érkezett a rövid oldalra, Dibusz érkezett ugyan, de a kapufa segítette ki. Veszélyes volt!

Tsvetkov tesztelte Antalt a tizenhatoson kívülről, de a diósgyőri kapus résen volt.

13. PERC: Gerát nem kímélik a horvátok, most hátulról ütközték le.

Bacsa lövését védte nagy bravúrral Vinícius a 12. percben.

10. PERC: Az első szögletet az FTC végezhette el, azonban nem volt veszélyes a sarokrúgás.

A 9. percben Jordán tekert a diósgyőri kapu fölé egy szabadrúgást.

7. PERC: A Rijeka és a Ferencváros játékosai nem kímélik egymást, ilyen rövid idő alatt is több szabálytalanság volt. Kemény meccsnek ígérkezik.

Öt perc játék alapján a bolgár csapat tűnik aktívabbnak Nyíregyházán, nem meglepő, mégiscsak kétgólos hátrányban van a Lovecs.

3. PERC: Egyelőre tapogatózó a játék, de az látszik, hogy a Ferencváros a korai gólra hajt. nem véletlen. Gera egy sarkazással jelentkezett az előbb.

Megy a DVTK meccse is, a diósgyőriek feketében léptek pályára.

1. PERC: Útjára indult a labda a Puskás Stadionban! Zöld-fehérben a Fradi.

Köszöntjük a Kedves nézőinket, hamarosan kezdődik a két összecsapás. A Ferencváros kezdőjében ismét ott van Gera Zoltán. A Diósgyőr Nyíregyházán meccsel a Liteksszel.

ELŐZETES

A Ferencváros kapura lövés nélkül hozta le a Rijeka elleni odavágó 90 percét, ráadásul egy buta szabálytalanság miatt a találkozó hajrájában büntetőt rúghatott az ellenfél, a horvátok így 1-0-s előnnyel érkeznek a Puskás Ferenc Stadionba. Nincs minden veszve ugyanakkor a budapesti együttes számára, más kérdés, hogy az első mérkőzés alapján piszok nehéz dolga lesz a Fradinak.

Közben a Diósgyőr a bolgár Liteksz Lovecs otthonában nyert jó játékkal 2-0-ra, így Szivics Tomiszlav fiai igencsak kedvező helyzetben vannak a nyíregyházi összecsapás előtt. Rossz hír ugyanakkor, hoyg Barczi Dávid sérülés miatt nem játszhat.

Mivel az UEFA korábban mind a két magyar csapatot megbüntette, így a Puskás Stadionban és Nyíregyházán is lesznek bezárt szektorok – sajnos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik