Foci

Kondás: Nem volt helyzete az ellenfélnek

Végül érvényesítette a papírformát a Debrecen azzal, hogy hazai környezetben legyőzte a Cliftonville csapatát.

A Loki bár uralta a meccset a párharc első meccsén, gólt mégse tudtak szerezni a debreceniek: ajtó-ablak ziccereket hagytak ki a játékosok.

A visszavágón aztán hozták a kötelezőt, és ha nem is nagy különbséggel, de végül kiejtették az északír együttest, és bejutottak a BL-selejtező harmadik körébe, ahol majd a BATE Boriszov csapatával meccselnek.

Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője szerint könnyen legyőzték a lelkesen focizó ellenfelet.

„Nagyon örülünk a továbbjutásnak. Hasonló meccset játszottunk, mint kint, csak ezúttal az ellenfelünknek nem volt helyzete, míg Belfastban mi magunk hoztunk össze neki néhányat. Végig uraltuk a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, sok ki is maradt, de végül megnyertük a találkozót.”

Fotó: MTI

“A szünetben azt kértük a játékosoktól, hogy gyorsabban játsszanak, bontsák meg a széleket, és indítsák a társakat, cselezzenek ki egy embert és jöjjenek a labdák a kapu elé. Az első gólnál Dalibor Volas jól fedezte a labdát, Mihelic pedig parádésan belőtte a szabadrúgást. Az a gól mindenféleképp kellett ahhoz, hogy a csapat még nyugodtabban tudjon játszani.”

Tom Breslin, az északírek vezetőedzője szerintnem úgy teljesítettek, ahogy várták, ugyanakkor nem keresett kifogásokat.

„A Debrecen támadott, jól futballozott, de erre is számítottunk. Az eredményt annak köszönhetjük, hogy elkövettünk néhány védekezési hibát, ami miatt hátrányba kerültünk és gólokat kaptunk. Bosszantó, hogy szabadrúgásból tudott vezetést szerezni ellenfelünk. Tíz emberrel már nem volt meg bennünk az erő és a lendület, hogy gólt érjünk el. Gratulálok a Debrecennek és sok sikert kívánok neki a következő körben.”

„Nehéz volt, hiszen láttuk az első mérkőzésen is, hogy betömörültek a saját kapujuk elé, egy-egy előrevágott labdából próbálkoztak kontratámadásokat vezetni. Egy-két lövésük volt csupán az egész meccsen, mivel most jól le tudtuk zárni előttük a területet, nem úgy, mint az első mérkőzésen. Éreztük, hogy nyomás alatt kell tartani őket, és jönni fog a gól. Már az elején is voltak helyzeteink, de nem tudtuk fokozni a nyomást az első félidő végén, aztán hála istennek a másodikban jött a gól és a kiállítás. Úgy érzem, magabiztosan nyertünk” – ezek már Szakály Péter, a DVSC csapatkapitányának szavai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik