Foci

Ezért nem kellhetett Wengernek Messi

Lionel Messi új kontraktust írt alá tavasszal a Barcelonával, de szívesen folytatta volna az Arsenalban is.

Amint arról kedden beszámoltunk, az argentin szupersztár elgondolkozozz rajta, hogy csapatot vált a nyáron.

Messi májusban akkori csapattársát, a Chelsea-hez igazolt, korábban Arsenal-játékos Cesc Fabregast kérdezte meg, hogy milyen is az Ágyúsoknál játszani.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon Arséne Wenger miért nem cselekedett, mert rajta kívül talán senki nem utasított volna el egy ilyen kecsegtető ajánlatot.

De!

Messi kivásárlási értéke 200 millió font lett volna, amiből úgymond hat Mesut Özilt szerződtethetett volna a francia menedzser. Az ár lejjebb is mehetett volna, amennyiben Messi távozási szándékkal áll a barcelonai vezetők elé, de akkor is legalább 75 millió fontot kellett volna kifizetnie érte az Arsenalnak.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A másik tény, ami riasztó lehetett Wenger számára, hogy a támadónak évente körülbelül 16 millió fontott kellett volna kifizetnie az észak-londoni klubnak, ami nagyjából heti 300 ezer fontos fizetést jelent.

Mint köztudott, az Arsenalnál nem pálya ilyen összegekkel játszani. Talán Wengeren kívül más inkább bankot rabolt volna leigazolása érdekében, a szakember jobbnak látta, ha meg sem próbálja nyélbe ütni az üzletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik