Foci

BL: történtek már meglepőbb dolgok is

Kedden a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóját rendezik Debrecenben, a Loki 0-0-ról várja az északír Cliftonville-t.

A Debrecen kudarckerülő játékot játszott az első mérkőzésen (0-0). Bár ebben nincs semmi meglepő. Lényegében pont azt a filozófiát követték, amit itthon is megszokhattunk tőlük. Kivárásra játszottak és az ellenfél hibáit, esetleges labdavesztéseit kihasználva próbáltak létszámfölényes helyzeteket kialakítani, helyzetet teremteni az északír kapu előtt.

Ez az óvatoskodás az NB1-ben az utóbbi években kifizetődőnek bizonyult, de Európában tudatos, csapatszintű támadásépítés nélkül már a második selejtező körben, egy alapvetően kontrákra berendezkedő amatőr kiscsapat ellen sem lehet így tutira menni…

Hazai környezetben, a Nagyerdei Stadion történelmi, első BL mérkőzésén talán bátrabb taktikával küldi gyepre csapatát Kondás Elemér. Az edző ugyanis újra számíthat Szakály Péter kreativitására. A válogatott játékos a hétvégi Szeged ellen 2-0-ás győzelemmel záródó edzőmeccsen már pályára is lépett, így semmi akadálya annak, hogy kedd este is remek labdákkal indítsa a sérült Kulcsár Tamás nélkül várhatóan Sidibével és Seydivel rohamozó támadósort.

Ami biztos, az a produkció, mint ami vel egy hete rukkolt elő a Loki, az most is kevés lesz. A Cliftonville esélyt lát a történelmi első BL győzelere, ami egyúttal most továbblépést jelentene. Márpedig a brit amatőrök már csak olyanok, hogy az esélyt inkább megragadni szeretik, minthogy agyonnyomná őket. Védekezni fognak és kontrázni utolsó leheletükig.

Vagy ahogy Tommy Breslin edző fogalmazott a klub honlapjának„A papírforma ugyan nem mellettünk szól, de történtek már meglepőbb dolgok is annál, mint hogy mi gólt szerezzünk Debrecenben. Egyenlő állásról indul a párharc, kemény meccs vár ránk, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani.” 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik