Foci

Elárulták, miért Messi kapta az Aranylabdát

A FIFA technikai bizottságának francia tagjaGerard Houllier magyarázza a bizonyítványt.

Hogy miért az argentin Lionel Messi kapta a világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát azt sokan nem értették. Jól játszott, négy gólt lőtt, de az egyenes kieséses szakaszban már egyet sem, így azt tán mélyen belül még ő maga is elismerte, ezalatt az egy hónap alatt volt az övénél jobb teljesítmény, nem is egy.

Ennek ellenére, ha már adták, persze átvette, azóta is megy a találgatás, milyen indokok alapján kapta éppen ő. Ami biztos, a díjat a FIFA Technikai Bizottsága osztja. A 13 fős testületet egykori és jelenleg is aktív edzők alkotják és egyikük, a francia Gerard Houllier – PSG, Liverpool, Aston Villa, stb. – egy, a francia Le Monde-nak adott interjúban rántotta le a leplet a döntés miértjéről.

“Megértem, hogy sokakat meglepett a döntés, mert mindenki csak Messi utolsó mérkőzéseire emlékezett. A bizottság ezzel szemben az összes mérkőzést vizsgálta és úgy találtuk, hogy ő volt csapata számára a legfontosabb játékos. Eljutott a döntőig is, ami nagyon fontos szempont a díj megítélésekor.

 
Gerard Houllier amondó, megérdemelte Messi a kitüntetést
Fotó: Europress 

Ráadásul Messi több mint meghatározó volt az első négy mérkőzésen. A Hollandia elleni elődöntőben ő vállalta el az első tizenegyest, amit be is lőtt. Emellett azt is beszámítottuk, hogy csapatkapitánya volt egy olyan válogatottnak, amely jól játszott. Ilyet nagyon rég lehetett látni Argentínától. A csapatépítés szempontjából kulcsfontosságú volt a játéka is. Számomra tökéletesen megérdemelten kapta ő az Aranylabdát, hiszen döntőig vezette csapatát” – magyarázta a bizonyítványt Houllier.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik