Foci

Kikapott a Fradi Horvátországban

Egy hajrában értékesített büntetővel győzte le a Rijeka a Ferencvárost. A budapestiek nem lőttek kapura a 90 perc során.

A Bulgáriában győztes DVTK és a hazai környezetben elszálló ETO után a Ferencváros volt a harmadik magyar csapat, amelyik pályára lépett a labdarúgó Európa Liga-selejtező második körében. A Rijekába látogató zöld-fehérek vezetőedzője, Thomas Doll Bödét és Lauthot is kihagyta a kezdőből.

Az első 45 percben főleg a horvát csapat akarata érvényesült, azonban a Fradi védelme, Dibusz Dénes kapussal az élen állta a sarat. A második felvonásra sem változott sokat a játék képe, majd a 69. percben a Ferencváros vezethetett ígéretes támadást, de Ugrai eltotojázta a lehetőséget.

Már-már úgy tűnt, hogy Dibusz bravúrjainak köszönhetően kihúzza kapott gól nélkül a Ferencváros, de a 85. percben büntetőhöz jutott a Rijeka. Krstanovic állt a labda mögé és higgadtan értékesítette a tizenegyest, a Rijeka 1-0-ra nyert és előnyből várja a visszavágót.

Az FTC-nek nem volt kapura lövése a meccsen. A horvátok 16-szor kísérleteztek, ezek közül 12 találta el a kaput.

Eredmény – Európa Liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

Rijeka, 9000 néző, v.: Tobias Stieler (német)

Rijeka (horvát) – Ferencváros 1-0 (0-0)

HNK Rijeka: Vargic – Tomecak, Mitrovic, Samardzic, Leovac – Jugovic (Jahovic, 83.), Moisés, Sharbini (Kvrzic, 66.) – Brezovec, Krstanovic, Jajalo (Kramaric, 57.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bosnjak – Kukuruzovic, Nalepa, Gyömbér, Havojic – Ugrai (Lauth, 79.), Somália

gólszerző: Krstanovic (85., 11-esből)

sárga lap: Krstanovic (22.), illetve Pavlovic (54.), Nalepa (65.), Mateos (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik