Foci

Már meg is van a Juve új edzője

Massimiliano Allegri váltja Antonio Contét az olasz bajnok Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.

Antonio Conte mindenkit, állítólag még a klubelnököt is meglepte keddi hirtelen felmondásával – bár a hivatalos dokumentumban közös megegyezés szerepelt. Andrea Agnelli azonban nem lacafacázott, szerdán ki is nevezte szezononként két millió euróért két évre a “zebrák” élére a legutóbb az AC Milannál dolgozó Massimiliano Allegrit.

Conte döntése mögött egyes lapok állítása szerint Vidal ás Pogba eladása áll – lényegében két meghatározó játékosát veszti el a Juve. Ugyanakkor az új edző gyors kinevezése és a szerdai hírek már azt sejtetik, hogy Conte kedd esti felmondása akár tervezett is lehet, mert ő a megüresedett szövetségi kapitányi poszt egyik, ha nem az első jelöltje.

„Távozása nem a klubbal függ össze. Conte olyan edző, akit a világ minden olyan futballöltözőjében örömmel látnának, ahol a lelkesedés, a professzionalizmus és a töretlen győzni akarás fontos szempont. Amikor az olasz kapitányi posztról kérdezték, szerintem bizonytalannak tűnt, ami azt jelentheti, egy ilyen súlyos bejelentés után időre van szüksége” – nyilatkozta Sky Sport Italia kapitányi felvetésére Gianluigi Buffon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik