Foci

Újpesti sikerrel indult a futballidény

A bajnok Debrecen és a kupagyőztes Újpest csatáját a lila-fehérek nyerték meg tizenegyesekkel.

A futballidényt szakadó esőben kezdte az OTP Bank Liga legjobbja, a Debrecen, és a kupádöntőben a Diósgyőrt büntetőkkel legyőző Újpest.

A két alakulat találkozóján a lilák sokkal aktívabban fociztak, több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, az első félidőben akár 2-3 gólt is berámolhattak volna a bajnok kapujába, ám a háló egyszer sem rezzent meg.

 Fotó: MTI

A második felvonásban aztán fordult a kocka, az Újpest csak kereste a labdát, a DVSC pedig teljes offenzívába kezdett, ám Bódi szabadrúgása, majd Tisza szép lövése is elkerülte a kaput. A hajrában Máté és M’Boma összefejetlek, a védő feje vérezni kezdett, amiért azt be kellett kötözni.

Végül a rendes játékidő 0-0-val ért véget, a lebonyolítás sajátossága miatt pedig azonnal büntetők következtek.

2-1-nél Bódi Ádám a lelátóra bombázott, majd 3-2-nél Simon Krisztián elképesztő pimasz módon bepanenkázta a labdát. Az utolsó körben Balogh Balázsnak gólt kellett volna szereznie, és véget is ér a párbaj, ám Novakovic hárított, majd Varga József higgadt végrehajtónak bizonyult.

Amikor már csak egyesével lőttek, Heris nem hibázott, Máté viszont igen, így 2014-ben az Újpest tizenegyesekkel nyerte meg a Szuperkupát.

Eredmény – Szuperkupa-döntő

Debreceni VSC – Újpest FC 0-1 (0-0, 0-0) – büntetőkkel 4-5
Puskás Ferenc Stadion, vezette: Kassai Viktor

Debrecen: Novakovic – Lázár (Sidibe, 75.), Máté, Mészáros, Vadnai – Mihelic (Jovanovic, 46.), Varga J., Bouadla, Bódi – Kulcsár T. (Seydi, 30.), Tisza. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Újpest: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Forró – Balogh B., Vasiljevic, Nagy G. – Simon, Stanisavljevic (Nagy J., 85.), Suljic (M’Boma, 62.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik