Foci

“Fradi-tábor nélkül maradhat a Groupama Aréna”

Magyar Balázs, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének elnöke elmondta, ilyen feltételek mellett nem lesz Fradi-drukker a Groupama Arénában.

Íriszképéből, ujj- vagy tenyérnyomatából generált kód vár a Groupama Arénába kilátogató Fradi-szimpatizánsokra. 

Érthetetlen. Elfogadható magyarázatot nem kaptunk még erre senkitől. Azért kell, mert fontos, azért fontos, mert kell. A világon egyedülálló lesz a stadionok tekintetében a Ferencvárosé. Sőt, ha jól tudom, talán csak az Interpol használ hasonló beléptető rendszert.

Az elv vagy inkább az új rendszerrel járó esetleges következmények bosszantják jobban a szurkolókat?

Sokkal inkább az elv. Számtalan kamerát helyeztek el az arénában, tudni fogják, hogy mikor lépünk be, mikor hagyjuk el a stadiont, látják majd, hogy mikor, kinek írunk SMS-t. Nem pénzzel, hanem a szurkolói kártyával kell majd fizetni, így azt is figyelhetik majd, hogy mikor, mit veszünk.

Lesz szurkolás a Chelsea elleni nyitómeccsen?

Nem is az a fontos, hanem a Paks, a Kaposvár elleni meccsek. Ez egy barátságos mérkőzés lesz. Ám amíg nem változik semmi, addig a szurkolói csoportok egyik tagja sem teszi majd be a lábát az új arénába. Szép a stadion, de nagyot hibáztak az utolsó fázisban ezzel a döntéssel.

Rég volt már csönd a Fradi hazai meccsein, nem is nagyon emlékszem ilyenre, talán nem is volt még.

Pedig most lesz. Nem véletlenül a Chelsea ellen avatjuk fel a stadiont, hiszen Londonban csendes a szurkolótábor: valami hasonlót alakítanának ki a Ferencvárosnál is. Arról nem is beszélve, hogy Debrecenben is épült stadion, ahol sokkal olcsóbbak a jegy- és bérletárak, mint nálunk. Ez két okból lehet: vagy a Nagyerdei Stadiont nem tudják majd fenntartani, vagy valaki nagyon nagy extraprofitra tesz szert a Fradinál.

A Rijeka elleni hazai találkozó lesz a Fradi-tábor ideiglenes búcsúja?

Minden bizonnyal igen. Idegenbe is elutazunk, majd a Puskás Ferenc Stadionban is kiállunk a gárdáért, a Groupama Arénából viszont így nem kérünk.

Ha választani kellene, akkor az új, csili-villi, szupermodern stadiont és a már most megutált beléptető rendszert, vagy egy lepukkant, de feltétel nélkül látogatható arénát választanának a szurkolók?

Úgy gondolom, minden elhivatott Fradi-rajongó nevében azt mondhatom, hogy nekünk nem kell a pompa, csak hadd járhassunk meccsekre. Amikor a másodosztályban volt a gárda, akkor is mindenhova elkísértük a fiúkat. Ha egy külföldi csapat velünk játszik Magyarországon, akkor tudják, pokoli hangulat vár rájuk. Ha új játékost szerződtet a klub, a szurkolásról készített pár perces videót is levetítik neki, hogy meggyőzzék. Csak biztatni szeretnénk a kedvenceinket, semmi több.

Pedig csütörtökön a máltai csapat ellen nyögvenyelősen megnyert meccs második félidejében elég nagy csend volt.

Szurkoló vagyok, nem szeretnék szakmai véleményt nyilvánítani. Gyenge meccs volt, szerencsére kiszenvedtük a továbbjutást, ami azért lehet, mert két hete kezdődött meg a felkészülési időszak. Lesz ez még jobb is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik