Foci

Sabella: “Emberfeletti teljesítmény volt”

Az argentin válogatott büntetőkkel jutott túl Hollandián a világbajnokság elődöntőjében. A mérkőzés után Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya nyilatkozott.

“Több okom van a boldogságra. Kezdve a csapatomtól, át a szurkolókon egészen a családomig” – olvasható a szakember nyilatkozata a L’Équipe-en. “Szeretném megköszönni a szövetségnek, hogy bizalmat szavaztak nekem, hogy a válogatottat irányítsam. Ezen az estén emberfelettit nyújtottak játékosaim, rengeteget mozogtak, küzdöttek. Sajnos 0-0 lett az eredmény, de nem akartuk büntetőkig vinni a meccset. Ezért küldtem pályára Agüerót, Palaciót és Maxi Rdoriguezt.”

Sabella ezt követően kitért Argentína döntőbeli ellenféle, a német alakulatra is.

“Taktikailag és mentálisan már évtizedek óta a világ egyik legjobb válogatottja a német. Nagyon nehéz találkozó lesz, főleg, hogy nekünk egy nappal kevesebb időnk van a pihenésre. Alázattal megyünk ki az utolsó összecsapásra.”

A tréner végezetül hozzátette, mindent megtesznek majd, hogy a szurkolóknak még nagyobb örömet okozanak.

“Nagyon hálás vagyok az összes argentinnak, aki elkísért minket Brazíliába. Bár nem vagyok Argentínában, gondolom otthon is nagyon sokan szorítanak értünk. A maximumot hozzuk majd a fináléban, hogy még boldogabbá tegyük őket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik