Foci

A holland kapitánynak mondott köszönetet az argentin kapus

Az argentin játékosok megérdemeltnek érzik a büntetőpárbajban kivívott döntőbe jutásukat a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

“A szurkolóinknak üzenem, hogy élvezzék ki a pillanatot, mi is ezt tesszük, aztán holnaptól már a fináléra készülünk. A 11-eseknél a szerencse dönt, ez az igazság. Magabiztosan álltam a kapuba, s végül minden jól alakult” – mondta boldogan Sergio Romero, az argentinok két büntetőt is megfogó kapusa. “

 

Az AS Monaco hálóőre eztán némiképp meglepő módon az ellenfél kapitányának mondott köszönetet. A holland szakvezetőnek azért hálálkodott, mert Van Gaal volt első európai klubjának, az AZ Alkmaarnak a vezetőedzője. “Rengeteget segített nekem, amikor megérkeztem Hollandiába, egy számomra teljesen idegen országba. Az elején nem beszéltem a nyelvet, ő viszont beszélt spanyolul és mindenben segített” – méltatta a trénert a kapus.

A holland kapitány mérkőzést követő nyilatkozatában volt egy mondat, amiben ráerősített a kapus állítására: “Én tanítottam meg Romerót Hollandiában 11-est védeni, úgyhogy ez így most különösen fáj…”

Lionel Messi, az argentinok sztárja egy közösségi oldalra írt bejegyzésében méltatta csapattársait. “Büszke vagyok arra, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek. Mindenki fenomenális a csapatban, micsoda meccset játszottak. Őrület, döntőben vagyunk. Élvezzük, még egy kis lépés kell” –  írta az FC Barcelona sztárja.

“Nem volt egy briliáns mérkőzés, de összességében mi voltunk a jobbak. Argentína volt az a csapat, amelyik többet támadott, a hollandok nem igazán tudtak problémát okozni nekünk” –  értékelt Ezekiel Lavezzi, a Paris Saint-Germain támadója.

Alejandro Sabella szövetségi kapitány lelkesen beszélt csapatáról, külön kiemelve Romero kapust, illetve Javier Mascheranót, aki a mindent eldöntő két tizenegyesen túl a rendes játékidő utolsó pillanataiban óriásit mentett, amikor blokkolta Arjen Robben közeli lövését.

 

“Mascherano szimbólum, egy különleges képességű futballista, a pályán és azon kívül is emblematikus figura” – méltatta az FC Barcelona játékosát a szakember.

A tréner az elődöntő utáni sajtótájékoztatón már a fináléra is előretekintett: “Örülnénk, ha lenne még egy-két plusznapunk pihenni a finálé előtt, mert a játékosaim közül néhányan sérültek, fáradtak, elgyötörtek, egy háború nyomait viselik magukon. Vár ránk egy döntő, melyre egy nappal kevesebbet pihenhetünk riválisunknál, ráadásul egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a német. Ugyanakkor kemény munkával, eltökéltséggel és komolysággal fogunk mindent megtenni, amit csak tudunk, hogy a csúcsra jussunk.”

Az argentin-német finálé vasárnap, magyar idő szerint 21 órakor kezdődik a riói Maracana Stadionban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik