Foci

Messi vállán Dél-Amerika terhe

Szerdán este a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében kiderül, megmenti-e Argentína Dél-Amerika becsületét.

A futball két nagyhatalma csap össze a 2014-es világbajnokság döntőjéért, s ember legyen a talpán, aki képes megjósolni a kiélezett csata végkimenetelét. Mindkét félen nagy a nyomás, kérdés, melyikük bírja jobban.

Argentína válogatottja eddig mind az öt vb-mérkőzésén egygólos sikerrel hagyta el a játékteret. A csapat motorja egyértelműen a négyszeres aranylabdás, Lionel Messi, azonban egyedül ő sem lehet képes csodákra.

Az argentin kapitánynak komoly fejtörést okozhat például Ángel di María kiesése, aki a Belgium elleni negyeddöntőn szenvedett combizom-szakadást. Diego Maradona úgy véli, ezzel Messi nyakába zúdult a teher és a felelősség, s a Barcelona támadóján múlik, bejutnak-e a fináléba.

Messinek köszönhetjük, hogy 1990 után ismét elődöntőt játszhat válogatottunk. A hollandok ellen egy újabb lépést tehetünk célunk felé, ami nem lesz könnyű. Sok múlik majd Messin, de ő a világ legjobb játékosa marad, bármi is legyen a végeredmény.” – nyilatkozta az 1986-os világbajnok.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Arjen Robben, az Oranje, és talán a világ leggyorsabb labdarúgója nem csak Messit tartja sokra, hanem az egész Albicelestét: „Igaz, hogy Argentínának van egy nagyszerű támadója, de nem minden csak Messi körül forog.”- fejezte ki véleményét a riportereknek.

A holland védelem oszlopos tagja, Stefan de Vrij kijelentette, hogy nem fél Messitől, sőt, inkább boldog, amiért épp ellene léphet pályára.

 A narancsmezesek parádésan játszottak a csoportmérkőzések során. Miután Spanyolországot lesöpörték, további két mérkőzésüket is hozni tudták Ausztrália és Chile ellen. Az egyenes kieséses szakaszban már nem kápráztatták el a világot, sőt, sokan már az elődöntőre is érdemtelennek tartják van Persie-éket. A Robben műesésével kivívott továbbjutás Mexikó ellen, illetve a Costa Rica ellen „csak” büntetőkkel kivívott siker miatt komoly vitatéma elődöntős szereplésük.

A mérkőzés pikantériája, hogy e két válogatott csapott össze az 1978-as vb-döntőben is, melyet a kék-fehérek 3-1-re megnyertek. Most Robbenék visszavághatnak a 36 évvel ezelőtti vereségért. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik