Foci

Hét elképesztő rekord a 7-1-ről

Kedden a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében Németország csapata megsemmisítő vereséget mért a házigazda Brazíliára (7-1). Hét csúcs is megdőlt a meccsen. Ezek következnek.

Hét szédületes tény a brazil-német elődöntőről:

1. A félidőben Németország már 5-0-ra vezetett Brazíliával szemben. Ennél több gólt sohasem rúgott (fejelt) egy csapat a világbajnokságok történetében az első félidőkben.

2. Egyetlen csapat sem lőtt még 7 gólt vb-elődöntőben. Ezt most Németország érte el.

Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis

3. A németek csatára, a második gólt rúgó Miroslav Klose 16. gólját szerezte világbajnokságon, amivel megelőzte a brazil fenomént, Ronaldót. Ő “csak” 15 gólt lőtt karrierje során vb-n.

4. A németek által 7-1-re nyert meccs a legnagyobb különbségű győzelem a világbajnoki elődöntők történetében. 1954-ben Nyugat-Németország 6-1-re verte Ausztriát. 1930-ban az Egyesült Államok és Jugoszlávia is 6-1-re kapott ki az elődöntőben.

Fotó: Europress/AFP/Pedro Ugarte

5. A keddi különbség megegyezik a brazilok legnagyobb arányú vereségével. A csapat 1920-ban (94 éve) kapott ki Uruguaytól a Copa Americán, 6-0-ra. De hét gólt még sosem kaptak.

6. Tétmeccsen ez volt a brazilok első hazai veresége 1975 óta. Akkor Peru győzte le őket a mostani elődöntőnek is helyt adó Mineirao Stadionban, Copa America mérkőzésen, 3-0-ra.

7. Németország 8-adszor jut a világbajnokság döntőjébe, ami új rekord.

Fotó: Europress/AFP/Christophe Simon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik