Foci

A focivébén is támad a „buzilobbi”

Kell-e tarka stoplisoknál jobb bizonyíték erre? Alexander Shumsky orosz ortodox pap szerint nem.

Van Oroszországban egy ember, aki nyíltan vállalja, hogy örül a nemzeti válogatott gyors világbajnoki búcsújának, mert a játékosoknak szerinte így legalább nem kell tovább részt venniük a nyílt homoszexuális undorhadjáratban. Az ortodox papnál a cipők verték ki a biztosítékot.

Kétségtelen, hogy az idei vébére minden focicipő gyártó extravagáns termékekkel készült. Egyszerű fekete csukák már nem léteznek, vannak helyettük foltosak, fluoreszkáló narancsok és zöldek, a leginkább feltűnő pedig kétségtelenül a felemás, kék-magenta összeállítás.

Mindez nem kerülte el az oroszországi ortodox egyház papjának Alexander Shumsky-nak a figyelmét, s közre is bocsátotta a témával kapcsolatos, sarkos véleményét. „A játékosok, akik zöld, sárga, rózsaszín, vagy kék cipőket viselnek, valójában a melegek szivárványának csinálnak propagandát. Kék-rózsaszín cipőt viselni pedig olyan, mintha valaki női bugyiban, és melltartóban lenne”idézi a lelkészt a Moscow Times. A pap amellett sem ment el szó nélkül, hogy mennyire megbotránkoztató néhány játékos hajviselete.

„A globalizáció liberális ideológiája nyilvánvalóan megpróbálja szembeállítani a kereszténységet futballal. Éppen ezért örülök, hogy az orosz játékosok hamar kiestek, és Istennek hála, nem kellett tovább részt venniük ebben a homoszexuális undormányban” – írta Shumsky.

Mindezek, és a törvénybe iktatott orosz homofóbia tükrében kíváncsian várjuk, hogy vajon megszabják-e a házigazdák, hogy a játékosok milyen cipőben, és frizurával léphetnek majd pályára a 2018-as oroszországi futball-világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik