Foci

Cannavaro kritizálta van Gaal döntését

A 2006-os világbajnok védő nem a zsenialitást, sokkal inkább a tiszteletlenséget látja Louis van Gaal kapuscseréjében.

Mint ismeretes, szombaton a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében a holland válogatott 120 perc alatt sem tudott gólt szerezni Costa Rica ellen, így büntetőpárbajjal sikerült csak a legjobb négy közé jutniuk.

Az Oranje győzelme mellett szövetségi kapitányuk, Louis van Gaal 121. percben végrehajtott kapuscseréje is komoly vitatémát jelent a labdarúgás kedvelői között. Az Ajax kapusa, Jasper Cillessen helyét a Newcastle hálóőre, Tim Krul vette át a büntetőpárbajra. Bár a csere eredményes volt, Fabio Cannavaro nem értett egyet a kapitány húzásával.

Tudom, hogy most mindenki legendaként, vagy mágusként tekint van Gaalra, de én nem vagyok elragadtatva. Ez tiszteletlenség volt az első számú kapussal szemben. Legközelebb ki fog védeni? Képzeljék csak el, milyen érzés lehet a következő mérkőzésen úgy állni a kapuban, hogy tudja, az edzője nem bízik 100%-osan benne.”

Szerdán este Hollandia Argentínával csap össze a döntőért, ahol a Neymart nélkülöző házigazda Brazília, vagy Németország lesz az ellenfél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik