Foci

Bocsánatot kért a lecserélt holland kapus

Jasper Cillessen semmilyen bűnt nem követett el, csak nagyon kiborult, amikor Louis van Gaal lehívta a pályáról a Costa Rica elleni vb-negyeddöntőn.

Nem mindennapi jelenetnek lehettünk tanúi a szombati, Salvadorban rendezett Hollandia-Costa Rica világbajnoki negyeddöntő véghajrájában.

Már az sem volt mindennapi, hogy a két fél döntetlenre állt a 120. percben, elvégre Costa Rica esélyei a korábbi bravúrok ellenére sem voltak nagyok. Legalábbis így gondolhattuk.

Ehhez képest hősies játékukkal 11-esekre mentették a találkozót. A meccs végén Louis van Gaal, a hollandok kapitánya lehívta Jasper Cillessent, aki a világbajnokságon a válogatott első számű kapusa volt. 


Cillessen és Krul
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Az Ajax játékosa helyett Tim Krul, a Newcastle kapusa ment be a pályára, a 11-esekhez. Va Gaal úgy gondolta, ő jobb lehet a 11-eseknél, mint a vb-t végigvédő társa. Mint írtuk, őt nem avatták be a cserébe, amelyről előzőleg Krullal egyeztetett. Már ha végső esetben 11-esek következnének. 

Cillessent nagyon meglepte tehát a csere. A televíziós közvetítés során nem láthattuk, hogy miután lejött a pályáról néhány vizes palackba belerúgott, mielőtt leült volna a kispadra. 

“Szeretnék bocsánatot kérni. A kapusedzőnktől, Frans Hoektől már megtettem, és így fogok tenni az egész csapattal is. Semmit nem tudtam a cseréről. Sokkoltak akkor a történtek” – mondta Jasper Cillessen.

“A 119. percben Jasper fantasztikus védést mutatott be. Ha nem teszi, mehettünk volna haza” – ezt már Tim Krul mondta társáról.

Ő aztán megfogott két 11-est, ezzel Hollandia ment a négy közé, és így ők játszhatnak Argentínával a világbajnoki döntőért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik