Foci

Van Gaal meglépte a vb legjobb cseréjét

Louis van Gaal, a holland válogaottt szövetségi kapitánya terve bejött, hiszen a mérkőzés utolsó percében becserélt Tim Krul nyerte meg az Oranjénak a negyeddöntőt.

A Costa Rica elleni összecsapáson nem született gól, bár a hollandok többször is betalálhattak volna a kapuban, a rendes játékidő vége előtt például három nagy ziccert is kihagytak, de ugyanez volt a helyzet a hosszabbítás második tizenöt percében.

Amikor pedig már látszott, hogy a meccsen a büntetőpárbaj dönt, van Gall merészet húzott, és gyorsan lekapta a pályáról kezdő kapusát, Jasper Cillessent, helyére pedig Tim Krult, a Newcastle hálóőrét küldte.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Már a meccs előtt kitaláltam mindent. Minden játékosomnak megvannak az egyéni képességei, tudom, hogy ki miben jó. Úgy gondoltam, hogy Krul lenne a legjobb választás, ha büntetőpárbajra került a sor, mivel sokkal jobban védi a tizenegyeseket” – mondta a holland tréner.

“Ezt viszont nem árultuk el Cillessennek a találkozó előtt, hiszen nem akartuk, hogy ez befolyásolja a teljesítményét. Krullal viszont megbeszéltük a dolgot, tanulmányoztuk Costa Rica tizenegyeseit. A jó döntést hoztam meg, minden rúgásnál a jó irányba indult el, kettőt pedig ki is védett.”

Van Gaal terve tökéletesen bevált, hiszen továbbjutottak, raádásul elmondta, a következő mérkőzésen, az argentinok elleni elődöntőben is Cillessenre kezd majd nála.

A fináléba kerülésért a két válogatott szerdán 22 órától csap össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik