Foci

Négyet rúgott a Loki a Lyonnak

A DVSC-TEA hazai környezetben, felkészülési mérkőzésen győzte le 4-2-re az Olympique Lyont.


Fotó: MTI

A hétszeres francia bajnok Olympique Lyon a felkészülés részeként érkezett szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionba, ahol a magyar bajnokkal DVSC-TEVA-val játszott. A két együttes öt évvel ezelőtt a Bajnokok Ligája főtábláján találkozott egymással, a gallok oda-vissza nyerni tudtak.

Az első félidőben a Debrecen jobban focizott, mint nagynevű ellenfele, ennek köszönhetően 2-0-s előnybe került a szünetig: Sidibe a 20. Kulcsár a 40. percben fejelt a francia kapuba.

A második felvonás első megmozdulásaként a csereként beálló Yattara révén szépített a Lyon, azonban nem örülhetett sokáig a francia csapat, a félidő közepén gyors egymásutánban két gólt szerzett a Loki. Az utolsó negyedórába érve kettőre csökkent a felek közti különbség, Bahlouli értékesített egy büntetőt. A lefújásig nem esett több gól, a Debrecen 4-2-re megnyerte a mérkőzést.

A hajdúságiak egyik meghatározó alakja, a csapatkapitányi karszalagot viselő Bernáth Csaba most játszotta utolsó meccsét a Loki színeiben. Bő tíz perc után adta át helyét a közönség vastapsa mellett az őt váltó Lázár Pálnak.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 8000 néző, v.: Bognár

DVSC-TEVA – Lyon (francia) 4-2 (2-0)
Gólszerző: Sidibe (20., 68.), Kulcsár (40., 66.), illetve Yattara (46.), Bahlouli (75.)

DVSC: Novakovic – Bernáth (Lázár 11., Volas 75.)), Máté (Morozov 75.), Mészáros (Brkovics 59.), Korhut (Vadnai 75.) – Mihelic (Jovanovic 59.), Varga J. (Ludánszki 75.), Bouadla (Ferenczi 75.), Bódi – Kulcsár (Seydi 75.), Sidibe (Tisza 75.)

Olympique Lyon: Gorgelin (Frick 46.) – Zeffane, Bisevac (Sarr 46.), Kone, Nganioni (Labidi 68.) – Malbranque (Ferri 46.), Tolisso, Mvuemba (Ghezzal 46.) – Plea (Yattara 46.), Danic (N’Jie 46.), Ferir (Bahlouli 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik