Foci

Emlékek

Már vagy öt perce azon gondolkodom, hogy milyen meccset láttam tegnap délután.

Ezt a mondatot körülbelül 5 másodperc alatt írtam le és a meccset szónál jutott eszembe, hogy a német-francia meccset láttam, de előtte öt percig nem jutott eszembe.

Most jövök az utcáról, most jöttem haza, és útközben valaki mesélte, hogy a Neymarnak eltört egy csigolyája. Erről eszembe jutott az esti meccs, illetve az a pillanat, amikor egy térd Neymar hátába csapódott, azt megjegyeztem, azt láttam, azt elraktározta a memóriám. De minden más homályos. A német-francia meccs közben rúgtam be, fejen térdelt pár búzasör meg miegymás, és ha akkor hazamegyek akkor emlékeznék a német-francia meccsre legalább, így viszont nem igazán emlékszem egyikre sem.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Biztosan remek meccsek voltak. Tetszik nekem ez a vébé, és a meccsek is, ráadásul a kocsmai fogadásban is jól állok, egy hónappal ezelőtt kiszámoltam, hogy német-holland döntő lesz, és már csak hármat vagy négyet kell berúgni, míg ez valósággá válik. De azért pár dologra emlékszem. Szurkoltam a franciáknak és szurkoltam a németeknek is. Egy kocsmatöltelék azt mondta, hogy az argentin bíró biztosan magyar származású, és azért fúj a németeknek. Mármint Trianon miatt. Kérdeztem tőle, hogy akkor mi a helyzet a berni döntővel, amit meg éppen hatvan évvel ezelőtt játszottak, hol is, ja, Bernben.

Ezen elgondolkodott és többet nem beszélt a bíróról. Emlékszem ezekre a tetovált francia sutyerákokra, ahogy futnak, helyzetbe kerülnek, de egy szőrös német comb mindig odaér, és a péntek este az anyutól ellopott Ladával diszkóbalesetbe száguldó hordára emlékeztető társaságnak nem jön össze a gól. Pontosan olyan volt ez a meccs, mintha valamilyen BL- meccset néztem volna, halálra untam magam és vártam, hogy drukkolhassak a kolumbiaiaknak, csak hát a két meccs közt el kellett tölteni valamivel az időt.

Aztán meg csalódtam a kolumbiaiakban, ez is rémlik, hiába gondoltam én, hogy egy kolumbiai nem fél semmitől, de fél. És most, hogy tudom, hogy a Neymart majdnem tolószékbe rúgta valamelyik vadbarom, már nem is sajnálom, hogy kiestek. Mindenesetre ma este teázgatni fogok, mint egy benelux földesúr, és majd csak suttogok, rágcsálok, tapsolgatok visszafogottan. Biztosan halálra fogom unni magam. Ezúttal majd magam miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik