Foci

Megölte a bírót, mert ki akarta állítani

Tragédia történt egy focimeccsen a michigani Livoniában: egy dühös játékos olyan erősen ütötte meg a bírót, hogy az belehalt.

A Detroit közelében történt eset mélyen megdöbbentette a helyieket, akik jól ismerték 44 éves sportszerető férjet és családapát. A Detroit Free Press több szemtanúval is interjút készített, s egyikük elmondta, a játékvezető, John Bieniewicz éppen a második sárga lapját készült felmutatni a játékosnak, mellyel kiállította volna a mérkőzésről. Abban a pillanatban, amint lefelé tekintett, hogy előhúzza a kártyát, máris kapta az ütést, mely végül a halálát okozta.

John egyszerűen nem is számíthatott rá, hogy ez lesz” – tette hozzá egy másik szemtanú.

Az ütés következtében a bíró a földre esett és az odarohanó játékosok csak azt konstatálhatták, hogy már nem lélegzik. A nézők arról is beszámoltak, hogy semmilyen ellentét nem alakult ki a mérkőzés folyamán a sípmester és a futballisták között. Ráadásul ez „csak” egy úgynevezett öregfiúk találkozó volt – 30 éven felüliek léphettek pályára –, így még inkább lesújtó, hogy idáig fajult a dolog.

John Bieniewicz testét egyelőre ventilátorok alatt tartják, hogy a szerveit a család felajánlhassa a rászorulóknak. Feleségét és két gyermekét hagyta hátra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik