Foci

Így még jobban élvezheti a vébémeccseket

Akár úgy is végigizgulhatjuk a foci-vb mérkőzéseit, hogy csak a stadionban lévő zajokat halljuk.

Ötvenhat mérkőzést játszottak le eddig a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. Ez idő alatt számos kritika érte az MTVA helyszíni kommentátorait és ugyan bizonyos esetekben voltak túlzó vélemények, sokszor nem alaptalan a tévénézők elégedetlensége.

Itt és most nem arról fogunk értekezni, hogy milyen a magyar televízióban látható közvetítés. Nehéz szakma, csinálja jobban, aki tudja. Mi inkább kínálunk Önöknek egy alternatívát, mivel a cink.hu-n találtunk egy jó kis cikket a témában. A lényege: eltüntethető a kommentátorok hangja. Hogy hogyan? Nos, pofonegyszerűen, csak át kell állítani a hangsávot a televízión és hallgathatjuk a zajmikrofonon keresztül érkező hangokat.


“Mi az, hogy csak egy perc a ráadás, spori?”
Fotó: Europress Fotóügynökség

Kedden este mi magunk is kipróbáltuk, a Belgium-Egyesült Államok mérkőzésre esett a választásunk. Jelentjük, a trükk bevált! 120 percen keresztül csak a helyszíni nézők morajlását, a labda puffanását és a zajmikrofon közelében lévő játékosok beszólásait hallhattuk. Na meg azt, amikor Jürgen Klinsmann nem éppen irodalmi stílusban kérdőre vonta a negyedik játékvezetőt, vajon miért csak egy perc lesz a ráadás a hosszabbítás második félidejében.

Összegezve a dolgokat: több szempontból is a vb egyik legélvezetesebb mérkőzése volt a kedd esti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik