Foci

Fellegjáró belgák, a nyilatkozatokban is

Belgium ünnepel. Reakciók, videók, adatok az amerikaiak elleni meccset követően.

Csodálatos, fenomenális, fantasztikus mérkőzést játszott Belgium és az Egyesült Államok a brazíliai világbajnokság nyolcaddöntőjében. Ugye, megmondtam!

Annyira édes a győzelem íze, különösen akkor (azaz most), amikor egy csapat alaposan pofán vágja a kétkedőket, meg a sok fikázót. Tessék, úgy odatették magukat a belgák, úgy kivágták a rezet, hogy annak az egész világ csodájára jár. Még az amerikaiak is, akik rettentően csalódottak voltak, és ezt meg is lehet érteni. (Mellesleg a belga csapat eddig is okosan és szépen, támadószellemben focizott, csak nem tetszettek észrevenni. Az más kérdés, hogy az ellenfelek közül több is betolta a buszt a 16-oson belülre.)


Romelu Lukaku és Tim Howard
Fotó: Europress Fotóügynökség

Jürgen Klinsmann remek munkát végzett, nagyon összerakta ezt a válogatottat, amelynek a mutatott játék és alázat alapján ott lett volna a helye a nyolc között. Mert, hogy érettebben és jobban játszott, mondjuk Argentínánál, az tuti.

De érettek voltunk mi is, ráadásul Wilmots már megint akkorát cserélt, hogy a fal adta a másikat. Amikor lehozta Origit, elmorzsoltam egy kis káromkodást, de megint őt igazolta az élet.

Legjobban persze Kevin De Bruyne nyűgözött le a meccsen. Hihetetlen a fickó, nem? Olyan érettséggel és olyan szemmel van megáldva, hogy a hét végefelé már tuti, hogy olvashatjuk a híreket a Barcelona és a Real Madrid érdeklődéséről – na, ez az, amitől egyébként hányok (szegény, Jam Vertonghen más miatt...).

Na, de maradjunk a tegnap esténél! Itt olvassuk el a főszereplők nyilatkozatait, majd miután ezt megtettük, ajánlom figyelmetekbe Romelu Lukaku gondolatait.

“Micsoda eredmény, micsoda meccs! Micsoda boldogság a hazánknak! Nagyszerű érzés most erről beszélni. Kivertük az amerikaiakat. Fantasztikus harcosok voltak, és még erősebbek lesznek az elkövetkezendő években. Tim, te vagy az egyik legcsodálatosabb csapattárs, akivel valaha dolgoztam. Lenyűgöztél! Ma megmutattad, miért vagy a világ egyik legjobb kapusa. Köszönöm a trikót, az Isten áldjon benneteket!”

Csodás, nem? Hisz csapattársak az Evertonban! Igazi sportember. Nem mellékesen Howard is, aki csak annyit mondott: “Big Rom volt a különbség ma a két csapat között.”

A mérkőzést egyébként 2 366 565-en nézték Belgiumban, ezzel ez a találkozó lett minden idők legnézettebb sporteseménye. Mi lesz akkor az Argentína elleni meccsen!!

Videó – így ünnepeltek a pályán a lefújás után:

Videó – meg így:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik