Foci

Suarez büntetése: Blatter nem foglal állást

Joseph Blatter, a FIFA elnöke sportszerűtlennek nevezte, hogy Luis Suárez, az uruguayiak csatára a brazíliai világbajnokságon megharapta olasz ellenfelét, a támadóra kiszabott büntetést ugyanakkor nem értékelte.

“Harcolok azért, hogy a pályán sportszerű játék legyen, amit Suárez tett, az pedig nem volt fair” – nyilatkozta a 78 éves svájci sportvezető.

A FIFA fegyelmi bizottsága kilenc válogatott mérkőzésre és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra tiltotta el az uruguayi támadót, mert az olaszok elleni csoportmérkőzésen beleharapott Giorgio Chiellini vállába.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Nem az én feladatom egy olyan döntést kommentálni, amelyet egy héttagú bíróság hozott meg” – mondta a szankcióról Blatter, aki hozzátette, a bizottság nyilvánvalóan azt is figyelembe vette, hogy Suáreznek nem ez volt az első ilyen esete. “Nem tudom megmondani, hogy a büntetés mértéke túl nagy vagy túl csekély, mivel ezt az ítéletet a FIFA egyik független szervezete hozta meg.”

A 27 éves Suárez tavaly tízmeccses eltiltást kapott Branislav Ivanovic megharapásáért, 2010-ben pedig – még az Ajax Amsterdam légiósaként – hét mérkőzésre száműzték, mert belemélyesztette fogait Otman Bakkalba.

Az uruguayi szövetség fellebbezett a mostani döntés ellen, a kilenc válogatott összecsapásra szóló eltiltás alapján ugyanis szinte biztos, hogy Suárez a jövő évi Copa Americán sem játszhatna, csak a 2018-as vb selejtezőiben. Ezen kívül klubszinten négy hónapig nem számíthatnak rá. Az FC Liverpool csatára emellett 100 ezer svájci frankos (25,2 millió forint) bírságot is kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik