Foci

Öt gólt lőtt első négy vb-meccsén

James Rodríguez nevétől hangos a világsajtó az Uruguay elleni győzelem után és nem csoda: a kolumbiai játékos a brazíliai torna egyik, ha nem a legnagyobb sztárja eddig.

Ahogyan arról írtunk, a kolumbiai labdarúgó-válogatott magabiztosan győzte le 2-0-ra az eltiltott Luis Suárezt nélkülöző Uruguayt, így története során először bejutott a foci-vb negyeddöntőjébe, ahol a házigazda Brazília lesz az ellenfele. A meccs hőse a 22 éves James Rodríguez volt, ő szerezte a mérkőzés mindkét találatát – ráadásul az első alighanem a mostani vébé legszebb gólja volt.

„Az ember mindig ezeket gyakorolja az edzésen, de el kell ismerni, hogy szép találat volt” – mondta a fifa.com-nak.


Ebből a lövésből született az az irtózatosan nagy gól
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az AS Monacót erősítő James Rodríguez egészen elképesztő formában van, a szombat esti duplája előtt Kolumbia mindhárom csoportmérkőzésén betalált, azaz élete első négy vb-meccsének mindegyikén eredményes tudott lenni.

Hasonlóra legutóbb Christian Vieri volt képes: az olasz csatár az 1998-as világbajnokságon Chile, Kamerun és Ausztria hálóját is megzörgette a csoportban, a Norvégia elleni nyolcaddöntőben pedig ő szerezte az itáliaiak egyetlen, továbbjutást érő találatát. Akkor az olaszok a negyeddöntőig jutottak, Vieri öt góllal fejezte be a tornát.

Videó – James Rodríguez ominózus gólja:

És egy másik szögből is:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik