Foci

Gyenge játék után a brazilok már a vb-címről beszélnek

A házigazda brazilok változatlanul a végső sikerről beszélnek, miután a labdarúgó-világbajnokság szombati nyolcaddöntőjében eddig leggyengébb teljesítményüket nyújtva, büntetőkkel búcsúztatták a chilei csapatot.

A brazil szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari a lefújás után nem is a találkozót értékelte, hanem már a jövőre utalt nyilatkozatában:

“Magunkra vállaltunk egy célt, hogy bajnokok leszünk. Ha megígérsz valamit, teljesítened is kell” – mondta a 65 esztendős szakember, aki 2002-ben világbajnoki címig vezette a Ronaldo nevével fémjelzett brazil válogatottat. Scolari hozzátette, a vágyott végső diadalig még három nehéz mérkőzés vár csapatára.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A chilei együttes csapatkapitánya, a kapus Claudio Bravo szerint nem vallottak szégyent a tornán:
“Játszottunk a világbajnok spanyolok, a hollandok és a házigazda brazilok ellen, és egyiküknél sem bizonyultunk rosszabbnak” – utalt a hálóőr a címvédő Spanyolország elleni 2-0-ás sikerre, és a Hollandia elleni kiegyenlített mérkőzésre, amelyen Chile a jó játék ellenére 2-0-ra kikapott.

A brazilok elleni büntetőpárbajban egy tizenegyest hárító Bravo kifejtette: csalódottak, hiszen közel álltak a továbbjutáshoz, ám egyben büszkék is a teljesítményükre.

Az ötszörös világbajnok Brazília a jövő pénteki negyeddöntőben az Uruguayt magabiztosan 2-0-ra legyőző Kolumbiával találkozik, mely története során először szerepel a vb legjobb nyolc csapata között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik