Foci

Neymar jobb a válogatottban, mint a Barcában

Gaizka Mendieta, a Valencia labdarúgócsapatának korábbi meghatározó játékosa szerint Neymar bámulatos, de a brazil válogatottal szemben a Barcelona nem jól használja ki az erősségeit.

„35 gól és 21 gólpassz 52 válogatott meccsen – elképesztő statisztikája van. És ami még elképesztőbbé teszi, az a kora: még csak 22 éves. Komfortosan érzi magát a válogatottnál betöltött szerepkörben és élvezi a játékot. Ő kulcspont, a jó helyen, jó időben van, és akkor szerez gólt, amikor a legfontosabb.”

Gaizka Mendieta szerint a világbajnokság Aranycipőjére is van esélye a brazilnak, ám úgy véli, hogy rajta, illetve Lionel Messin és Thomas Mülleren kívül a torna egyik meglepetés csapataként eddig jól szereplő Kolumbiából is versenyben lehetnek ketten: Jackson Martinez és James Rodriguez.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A baszk középpályást, akit két alkalommal – az 1999-2000-es valamint a 2000-2001-es szezonban – is megválasztottak az év középpályásának elmondta, szerinte korábbi klubja, a Barcelona nem használja ki Neymar erősségeit.

„Nem hinném, hogy a Barcelona Neymar erősségeire játszott volna az előző szezonban és ez azért van, mert van egy Messijük. Amikor a csapatodnak van egy kulcsfigurája, mint Neymar a braziloknál vagy Messi a Barcelonánál és az argentinoknál, akkor más játékosok szenvednek, mert kevesebb labdát kapnak. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez volt Neymar első szezonja a Nou Campban és ennél csak jobb lesz, ha összekovácsolódik a többiekkel.”

A korábbi 40-szeres spanyol válogatott szerint a nagyszerű csapat házigazda brazil válogatott, de vannak gyenge pontjai.

„Két offenzív védővel játszanak, Dani Alvessel és Marcelóval, akik általában nagy területet hagynak maguk mögött. A Chile elleni mérkőzésük nagyon kemény lesz, különösen a középpályán és láthatunk egy barcelonai párbajt is Alexis Sánchez és Neymar közt. Chilének gyors játékosai vannak, akik hatékonyak a széleken és árthatnak a braziloknak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik