Foci

Kolumbia lesz a brazilok ellenfele

A kolumbiai labdarúgó-válogatott története során először jutott be a világbajnokság negyeddöntőjébe. James Rodriguez duplájával lett meg a 2-0-s győzelem Uruguay ellen.


James Rodriguez volt a meccs hőse
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az uruguayi együttes felkészülését biztosan megzavarta, hogy az olaszok elleni mérkőzésen Giorgio Chiellini vállába harapó Luis Suárezt eltiltotta a FIFA, ráadásul a téma eléggé felkapott lett, a csapból is ez folyt az elmúlt napokban. Kolumbia eddig egészen meggyőző volt a vébén, José Pekerman fiai pedig a nyolcaddöntőben is magabiztosan kezdtek.

A 28. percig kellett várni a találkozó első góljára, de megérte: a 22 esztendős James Rodriguez mellel szelídített meg egy labdát, majd kapásból, a keresztléc segítségével a kapuba bombázott. A bekapott gól kissé megfogta Uruguayt, Cavaniék nem is igazán tudtak zavart okozni az ellenfél kapuja előtt.

Videó – James Rodriguez első gólja talán a legszebb volt az idei világbajnokságon:

Alig kezdődött el a második félidő, újra betalált Kolumbia, a negyedik világbajnoki meccsén az ötödik gólját jegyző James Rodriguez ezúttal közelről volt eredményes egy szép akció végén. Uruguay a folytatásban nagyot küzdött, azonban semmit nem tudott mit kezdeni a kolumbiai védelemmel, így végül 2-0-ra kikapott, a Los Cafeteros jutott be a negyeddöntőbe – a vb-történelem során először.

Kolumbia ellenfele a legjobb nyolc között a házigazda Brazília lesz, a Selecao tizenegyesekkel győzte le Chilét.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő

Maracana Stadion, Játékvezető: Björn Kuipers (holland)

Kolumbia – Uruguay 2-0 (1-0)

Kolumbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero – Cuadrado (Guaryn, 81.), Sánchez, Aguilar, J. Rodriguez (Ramos, 85.) – Gutiérrez (Meija, 68.), Martinez Szövetségi kapitány: José Pekerman

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Maxi Pereira – Álvaro Pereira (Ramirez, 53.), Rios, González (Henrandez, 67.), C. Rodríguez – Forlán (Stuani, 53.), Cavani Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez

Gólszerző: J. Rodriguez (28., 50.)

Sárga lap: Armero (79.) illetve Gimenez (55.)

Piros lap:

Vége a mérkőzésnek! Kolumbia 2-0-ra nyert és ott van a negeddöntőben!

90. PERC: Három perc lesz a ráadás.

85. PERC: James Rodriguez helyett Ramos a pályán.

84. PERC: Cavani érkezett lendületből a tizenhatoshoz és lőtte el a labdát kapásból, de Ospina elvetődve védte az alsó sarok felé tartó lasztit.

81. PERC: Cuadrado le, Guarín be.

79. PERC: Maxi Pereira lopakodott előre, a pattogó labda pedig el is jutott hozzá, azonban a szélső közelről a kivetődő Ospinába lőtt. Nagy mentés volt a kapustól!

77. PERC: Uruguay sérült csapatkapitánya, Diego Lugano a kispadon kapott sárgát reklamálás miatt. A kolumbiai Arnero a pályán sárgult be.

74. PERC: Stuani szerette volna beadni a labdát, de lecsúszott a lábáról, a laszti azonban így is veszélyesen hullot a kapu felé, Ospina pedig nem merte fogni, szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgásból aztán nem lett semmi.

68. PERC: Csere mindkét oldalon, Gutierrezt Mejia, Gonzalezt Hernandez váltja.

64. PERC: Cristian Rodriguez lódult meg a labdával, ő is távoli lövésre vállalkozott, Ospina a levegőben úszva tolta ki oldalra a labdát.

59. PERC: González küldte rá a lecsorgó labdát, de Ospina vetődve védett.

55. PERC: Gimenez rúgta fel Gutierrezt, sárga.

53. PERC: Kettős cserével próbálkozik Uruguay: Forlán helyett Stuani, Á. Pereira helyett Ramirez a pályán.

52. PERC: Caceres vállalt el egy távoli lövést, de jócskán fölé ment.

50. PERC: GÓÓÓÓL!!! Megint James Rodriguez! Most egy visszafejelt labdát lőtt közelről a kapu közepébe, 2-0!

47. PERC: Forlán szöglete után veszélyesen csapódott középre a labda, a hosszún két uruguayi is várakozott, de Ospina nagyszerűen mozdult ki a kapujából.

46. PERC: Kezdődik a második félidő.

Félidei olvasnivaló: Amiben Chile veri Brazíliát.

Vége az első félidőnek! Kolumbia egy James Rodriguez bombagóljával 1-0-ra vezet.

45. PERC: Egy perc a ráadás.

43. PERC: Uruguay egyelőre nem találja a fogást Kolumbián, amely biztosan őrzi előnyét.

39. PERC: Gonzalez tesztelte Ospinát, de a kapus kiütötte a labdát. A játékvezető közben a sípjába fújt egyébként, mert úgy ítélte meg, hogy a lesen álló Cavani zavarta a hálóőrt.

36. PERC: Most megbizonyosodhattunk róla, hogy Gutierrez is a pályán van: kapásból lőtt egy védőről felpördülő labdát, de Muslera könnyedén védett.

33. PERC: Bő 20 méterről Cavani lőtt el egy szabadrúgást, veszélyesen csapódott ugyan a labda, de végül valamivel a kapu fölött szállt el.

31. PERC: Cavani kereste a csapattárs fejét, de Sanchez fejjel tisztázott.

28. PERC: GÓÓÓÓÓL!!!! De még mekkora! James Rodriguez vette mellre a labdát, majd félfordulattal, kapásból a kapuba bombázott a keresztléc segítségével, 1-0! A vb egyik, ha nem a legnagyobb gólja!

23. PERC: Szabadrúgáshoz jutott Kolumbia, a legurított labdát Zuniga bombázta rá a kígyótérről, de jócskán célt tévesztett.

21. PERC: A meccs első szöglete után Jackson Martinez fejelt a védőbe, majd a lecsorgó labdát Zapata kanalazta mellé.

14. PERC: Forlán kapott labdát a kolumbiai térfél közepén, még igazított rajta, majd ballal lövésre vállalkozott. Pechjére megcsúszott közben, a labda így jócskán mellé ment.

12. PERC: Zuniga távoli lövésre vállalkozott, a labda középre tartott ugyan, de nagy erővel haladt a kapu felé, Musleráról előbb kipattant a laszti, de a kapus kivetődve megkaparintotta azt.

10. PERC: Most Uruguay végezhetett el szabadrúgást, de Forlán ívelése nem talált csapattársat.

7. PERC: Cuadrado tűzött rá messziről egy szabadrúgást, Yepes középen beletette a fejét, a labda végül a kapu fölött hagyta el a játékteret. A lövés mellé ment volna egyébként.

5. PERC: Rodriguez szabadrúgása után Muslera fogni nem tudta, de kibokszolta a mezőnybe a labdát.

4. PERC: Pereira megint levadászta Cuadradót, veszélyes helyről, a tizenhatos sarkától végezhet el szabadrúgást Kolumbia.

2. PERC: Á. Pereira kétszer is odapakolt Cuadradónak. Sárgát nem kapott – még.

1. PERC: Uruguay kezdte a mérkőzést. Sárga-fehérben Kolumbia, kék-feketében Uruguay.

Köszöntjük a Kedves olvasókat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

ELŐZETES

Ellentétes előjelekkel várja a szombati Kolumbia-Uruguay nyolcaddöntőt a két csapat a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, ugyanis amíg előbbi parádésan futballozva, sok gólt szerezve jutott tovább csoportjából, addig utóbbi legjobb játékosát, Luis Suárezt eltiltotta a nemzetközi szövetség.

“Semmi sem foghat minket vissza. Továbbra is alázatosak, eltökéltek és egységesek vagyunk” – jelentette ki Diego Lugano csapatkapitány.

A két csapat eddig 38 alkalommal találkozott egymással, 18 uruguayi, 11 kolumbiai siker mellett 9 döntetlen született. Legutóbb tavaly szeptemberben az uruguayi fővárosban, Montevideóban csaptak össze, akkor 2-0-ra nyertek a hazaiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik