Foci

A megsebzett Uruguay ellen írna történelmet Kolumbia

Ellentétes előjelekkel várjaa szombati Kolumbia-Uruguay nyolcaddöntőt a két csapat a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, ugyanis amíg előbbi parádésan futballozva, sok gólt szerezve jutott tovább csoportjából, addig utóbbi legjobb játékosát, Luis Suárezt eltiltotta a nemzetközi szövetség.

A kolumbiaiak a három csoportmeccsük mindegyikét megnyerték, ezeken pedig kilencszer találtak a kapuba, ennél több gólt pedig csak a hollandok szereztek a tornán. Ez azt mutatja, hogy a válogatott támadójátéka egyáltalán nem sínylette meg legnagyobb sztárjuk, a sérült Radamel Falcao távollétét.

Ez elsősorban a játékmester James Rodriguez és a befejező csatár Jackson Martinez kiváló formájának és a köztük lévő nagyszerű összhangnak köszönhető. Előbbi eddig háromszor, utóbbi kétszer volt eredményes.

Fotó: Europress fotóügynökség

A látottak alapján esélyesebbnek tartott Kolumbia történelmet írna újabb sikerével, ugyanis korábban még sose jutott negyeddöntőbe világbajnokságon, a legjobb 16 között is csak egyszer, még 1990-ben szerepelt.

Riválisával ellentétben a négy éve negyedik Uruguay igencsak visszafogott játékkal és némi szerencsével élte túl a csoportkört, ráadásul elvesztette legjobbját, a Liverpoolban angol gólkirályi címet nyert és az angolok ellen kétszer eredményes Luis Suárezt.

A csatár ugyanis megharapta Giorgio Chiellinit az olaszok elleni találkozón, emiatt a nemzetközi szövetség kilenc válogatott tétmérkőzésről és négy hónapra minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta. Suarez helyét vélhetően a veterán Diego Forlán veszi át a kezdőcsapatban.

“Semmi sem foghat minket vissza. Továbbra is alázatosak, eltökéltek és egységesek vagyunk” – jelentette ki Diego Lugano csapatkapitány.

A meccs helyszíne, a Rio de Janeiró-i Maracana Stadion lesz. Uruguay számára kellemes emléket idézhet ez a legendás létesítmény, amelyben a házigazda brazilokat legyőzve nyerték meg az 1950-es világbajnokságot. Azóta ez lesz az első vb-meccsük a Maracanában.

A két csapat eddig 38 alkalommal találkozott egymással, 18 uruguayi, 11 kolumbiai siker mellett 9 döntetlen született. Legutóbb tavaly szeptemberben az uruguayi fővárosban, Montevideóban csaptak össze, akkor 2-0-ra nyertek a hazaiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik