Foci

„Portugália megérdemelte a kiesést”

A labdarúgó-világbajnokság csütörtöki játéknapja egy újabb nagy európai válogatott kiesését hozta. A portugáloknak legjobban a Németország ellen kapott négyes fáj.

Bár az ibériaiak megnyerték utolsó csoportmérkőzésüket Ghána ellen 2-1-re, azonban ez kevés volt, legalább 4 góllal kellett volna győzniük a továbbjutást jelentő második hely megszerzéséhez. A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Paulo Bento szomorúan vette tudomásul csapata búcsúját, s elmondta, hogy a nyitókörben a Nationalelf ellen elszenvedett 4-0-s kiütés után számítani lehetett erre:

Ez egyértelműen rossz eredmény volt tőlünk, nem tudtuk elérni célunkat, s azt hiszem, hogy három ilyen mérkőzés után megérdemeltük a kiesést. Németország és az USA megérdemelten jutottak tovább, míg rajtunk az első meccs túl nagy sebeket ejtett. Most már csak az maradt hátra, hogy gratuláljunk a két továbbjutónak, s kiküszöböljük hibáinkat a jövőben.”

Egy sovány vigasz a Portugáloknak, hogy a FIFA a győztes gólt szerző Cristiano Ronaldót választotta a Ghána elleni meccs legjobbjának.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A „G” csoport másik találkozóján „kéz a kézben” jutott tovább Németország és az Amerikai Egyesült Államok válogatottja. Thomas Müller gólja biztosította a győzelmet és a csoport első helyét Joachim Löw fiainak. USA a vereség ellenére jobb gólkülönbségének köszönhetően Portugália előtt végzett.

Philipp Lahm arról beszélt nyilatkozatában, hogy a németek nagyot léptek előre a második fordulóhoz képest, s kiemelte müncheni csapattársai, Thomas Müller és Bastian Schweinsteiger szerepét a válogatottnál:

Maximálisan elégedettek lehetünk, hiszen a Ghána elleni 2-2 után úgy érzem ismét jó úton haladunk. Az igazi erőnket az jelenti, hogy mind védekezésben, mind támadásban nagyon jó összhangban vagyunk.” – mondta a 30 éves védő, majd társait név szerint is méltatta.

Thomas Müller egy kiváló játékos, aki nagyon fontos része a csapatnak. Bármelyik pillanatban képes gólra törni, mert tökéletesen ki tudja számítani a kapu előtti történéseket.

Schweinsteiger mindig is csapatunk egyik kulcsjátékosa volt. Személyisége és játéka egyaránt meghatározó.”

Németország június 30-án Algériával mérkőzik, míg USA július 1-jén Belgiummal a legjobb nyolc közé jutásért.

A labdarúgó-világbajnokság G csoportjának végeredménye:

1.Németország 7 pont (7-2)
2.USA 4 pont (4-4)
3.Portugália 4 pont (4-7)
4.Ghána 1 pont (4-6)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik