Foci

Suárez kíméletlen eltiltást kapott

Luis Suárez az uruguayi válogatott következő kilenc mérkőzésén nem léphet pályára a FIFA döntésének értelmében, sőt, a következő négy hónapra minden futballtevékenységtől eltiltotta őt a szövetség.

Harmadszor harapott, Chiellini volt a szenvedő fél. Szűk két napot kellett várni a FIFA határozatára, aminek értelmében a támadót az elkövetkezendő hónapokban még csak a lelátón sem láthatjuk.

“Az ilyen viselkedés egyetlen futballpályán sem tolerálható, különösen igaz ez a világbajnokságra, amelyen a sztárok több millió ember szeme láttára lépnek pályára” – nyilatkozta a FIFA honlapján olvasható indoklásban Claudio Sulser, a szervezet fegyelmi bizottságának elnöke.

Suárez négy hónapos eltiltása alatt még a Liverpool edzőközpontjába sem teheti be a lábát, és egyetlen olyan rendezvényen sem jelenhet meg, amely a klubbal kapcsolatos. Emellett távol kell maradnia hazája válogatottjának mérkőzéseitől is, ezeket még a lelátóról sem nézheti meg.

Fotó: Europress fotóügynökség

Suárez pályafutása során már többször volt hasonló eset főszereplője: tavaly tízmeccses eltiltást kapott Branislav Ivanovic (Chelsea) megharapásáért, 2010-ben pedig – még az Ajax Amsterdam légiósaként – hét mérkőzésre száműzték, mert belemélyesztette fogait Otman Bakkalba (PSV Eindhoven).

Az uruguayi támadót az elmúlt szezonban a szakértők és a játékostársak is a Premier League legjobb futballistájának választották, ami nem csoda, ugyanis 33 mérkőzésen 31 találatot szerzett, amivel gólkirály és Cristiano Ronaldóval holtversenyben európai aranycipős lett.

Hogy teljesen legyen Suárez bánata, 100 ezer svájci frankos, átszámítva körülbelül 25 millió forintos büntetést is kell fizetni, a FIFA szerint ugyanis nem tolerálható a tette.

A Liverpool csatára – akin egy szerencsés sportfogadó ezzel a harapással nagy összeget kaszált – az összecsapás után elmondta, vannak ilyen dolgok a futballpályákon, nem tartotta furcsának az esetet.

A történéseket követően pszichológusok is megszólaltak, aki szerint szinte elképzelhetetlen, hogy a vehemens csatár le tudjon szokni az ellenfelek harapdálásáról.

Olvasói sztorik