Foci

Messi a Jupiterről jött

A nigériai labdarúgó-válogatott kapitánya az argentin sztárjátékost méltatta.

A nigériai válogatott szövetségi kapitánya szerint elsősorban Lionel Messi klasszisa döntötte el az Argentína ellen 3-2-re elveszített mérkőzést a brazíliai világbajnokság F csoportjának záró körében. Az öt gólt hozó találkozó után a dél-amerikai együttes százszázalékos teljesítménnyel jutott a nyolcaddöntőbe, ám Nigéria sem szomorkodhat, mivel a második helyen zárt, s szintén készülhet a brazíliai torna egyenes kieséses szakaszára.

„Sok jó játékosa van az argentinoknak, de Messi kiemelkedik közülük, ő a Jupiterről jött” – méltatta a két gólt szerző támadót Stephen Keshi nigériai kapitány, aki szerint a vereség másik oka az volt, hogy a kelleténél jobban tisztelték riválist. A szakember ugyanakkor azt is elmondta, hogy játékosai minden dicséretet megérdemelnek a továbbjutásért.


Az ellenfelek egy ideje már akkor is aggódhatnak, ha Messi szabadrúgáshoz készülődik
Fotó: Europress Fotóügynökség

Lionel Messi szerint csapatának javulnia kell, főleg a védekezést kell gatyába rázni a folytatásra. A Barcelona sztárja kiemelte, hogy jó érzés azt látni, hogy a válogatott meccsein az argentin drukkerek ellepik a lelátót.

A világbajnokságról elmondta: ők sem számítottak ennyi meglepetésre.

„Ez egy furcsa világbajnokság, olyan eredményekkel, amikre nem számítottunk. Nekünk nyugodtnak kell maradnunk, mert van egy álmunk, amit el szeretnénk érni” – utalt vélhetően a világbajnoki aranyra a vb góllövőlistáját Neymarral karöltve vezető Messi.

Videó – A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik