Foci

Suárez: „Ilyen dolgok megtörténnek”

A brazíliai világbajnokság kedd esti Olaszország-Uruguay mérkőzésen Luis Suárez, az uruk csatára – pályafutása során harmadik alkalommal - harapott az ellenfélbe, a szenvedő fél Giorgio Chiellini volt.

Suárez harapásán röhögnek a mémgyárosok

Az eset után a FIFA egyből vizsgálatot indított, így a Liverpool támadóját nagy valószínűséggel eltiltják majd. Suárez szerint ilyen dolgok megtörténnek a büntetőterületen belül.

„Mellkas volt vállal szemben, közben még a szemem is kapott egy ütést. Teljesen normális mozdulat volt, ilyesmi előfordul a pályán. Futballisták vagyunk, tudjuk, hogy megesik az ilyen, nem kell ennek különösebb jelentőséget tulajdonítani”– írta le az esetet a saját szemszögéből Suárez.

Uruguayi részről Oscar Tabarez szövetségi kapitány megvédte játékosát:

“Nem láttam az esetet, de úgy tűnik, sokan ellenszenvvel viseltetnek Luis iránt, és múltbéli dolgokért piszkálják őt.”

A végül 1-0-s uruguayi sikerrel végződő összecsapás hőse a győztes gólt a 81. percben háttal, vállal szerző Diego Godín volt. Az első mérkőzésen Costa Ricától 3-1-es vereséget szenvedő uruk az azt követő két mérkőzésüket megnyerték, így továbbjutottak a csoportból.

„Nagyon erősek voltunk, nagyszerű munkát végeztünk és azután, hogy rosszul kezdődött számunkra a világbajnokság és ahogyan megváltozott a helyzet megérdemeltük, hogy továbbjussunk.”

„Nem maradt több energiám, nagy volt a hőség de nyugodt matradtam.” – utalt a mérkőzés helyszínén urakodó hőségre Suárez, ami láthatóan az olasz játékosokra is kihatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik