Foci

Villám csapott a spanyol csapat gépébe

A rémálomba illő szereplés után némi ijedtség is kijutott a fociválogatottnak a hazafelé vezető úton.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európa- és világbajnok spanyolok már a csoportkörök után búcsúztak a brazíliai foci-vb-től. A végül Ausztrália ellen három-nullás győzelemmel távozó spanyolokat szállító repülőgépbe már a madridi Barajas repülőtér közelében csapott bele a villám kedden.

A Curitibából érkező gépnek a jobb szárnyát kapta el a villám, a jelenség körülbelül olyan hanggal járt, mintha felrobbant volna valami – számolt be az AS. A kapitány gyorsan megmagyarázta, hogy mi volt a zaj forrása, és megnyugtatta az utasokat.


Elbújtak a szurkolók elől
Fotó: Europress Fotóügynökség

A földetérés után a spanyol focisták a hátsó kijáraton át távoztak, nem ott ahol körülbelül 250 szurkoló várt rájuk plakátokkal, hogy támogatásukról biztosítsák őket.

“Egy tét nélküli, de szimbolikus győzelem volt ez Spanyolország számára” – írta a Marca című sportlap a landolás után. “Ez volt az egyetlen, amit a játékosok az elutazás előtt tehettek: megnyerni az utolsó meccset és megígérni, hogy ami Brazíliában történt, soha többé nem fog megtörténni”.

Az El Mundo Deportivo azt írta, most lesz idő arra, hogy kielemezzék, mi siklott félre a világbajnokságon.
“Az azonban egyértelmű, hogy az úgynevezett aranygeneráció megérdemli a méltatást. Főleg azok a játékosok, akik hamarosan már nem lesznek ott a csapatban. Ez a legkevesebb annak a tükrében, amit a spanyol futballért tettek.” – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik