Foci

Az utolsó pillanatban menekült meg Portugália

A 95. percben szerezte Varela azt a gólt, amivel a portugál labdarúgó-válogatott kiharcolta a 2-2-es döntetlent az USA ellen.

Hétfő éjjel rendezték a labdarúgó-világbajnokság második fordulójának utolsó mérkőzését, az első mérkőzésén méretes zakót kapó Portugália az Egyesült Államok válogatottjával csapott össze a G csoportban. A luzitánok kezdőjében ott volt Cristiano Ronaldo is, akinek a játéka sokáig kérdéses volt.

Pörgősen indult ez a meccs is, az 5. percben pedig meg is született a találkozó első gólja, Nani juttatta előnyhöz a portugálokat. Az első félidő további részében főleg az amerikaiak riogattak és elsősorban távolról, majd a felvonás végén Nani rúgott kapufát, a kipattanó után pedig Howard kapus mutatott be hatalmas bravúrt Eder ismétlésénél.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első félidőben sem volt alacsony a tempó, de még ezt is tudták fokozni a csapatok a másodikban. Az 56. percben kis híján egyenlített az amerikai csapat, de Bradley lövését a gólvonal előtt blokkolta egy védő. Nem sokkal később aztán egalizálni tudott az USA, Jermaine Jones távoli lövésére mozdulni sem tudott Beto kapus.

Szinte azonnal visszavehette volna a vezetést Portugália, de Meireles lövésébe még idejében belevetődött egy védő. A 81. percben járt a mérkőzés, amikor Zusi centerezése után Dempsey sodorta a kapuba a labdát. Már-már úgy tűnt, hogy megpecsételte ezzel a portugál együttes sorsát, ám még mindig volt fordulat a meccsben: a csereként beálló Varela a 95. percben állította be a 2-2-es végeredményt Cristiano Ronaldo passza után, így még van esélye kiharcolni a továbbjutást a luzitán csapatnak.

A G csoportban Németország és az Egyesült Államok négy-négy ponttal áll, míg Portugália és Ghána egy-egy egységet gyűjtött eddig össze. Az utolsó fordulóban német-amerikai és portugál-ghánai mérkőzést rendeznek.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, 2. forduló, G csoport

Egyesült Államok – Portugália 2-2 (0-1)

Egyesült Államok: Howard – Johnson, Cameron, Besler, Beasley – Beckerman, Jones – Bedoya (Yedlin, 72.), Bradley, Zusi (Gonzalez, 90+1.) – Dempsey (Wondolowski, 87.) Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann

Portugália: Beto – Pereira, Costa, Alves, Almeida (Carvalho, a szünetben) – Moutinho, Veloso, Meireles (Varela, 69.) – Nani, Postiga (Eder, 16.), Ronaldo Szövetségi kapitány: Paulo Bento

Gólszerzők: Jones (64.), Dempsey (81.) illetve Nani (5.), Varela (90+5.)

Sárga lap: Jones (75.)

Piros lap:

Videó – Dempsey gólja:

Videó – Varela egyenlítő találata:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik