Foci

Originál rekordot hozott a belga továbbjutás

Divock lett a legfiatalabb gólszerző a vb-n.

Gyorsan szögezzünk le valamit: megérdemeltük a győzelmet. Továbbra is elegem van a fikázásból: ha egy csapat hátrányból megnyer egy vb-meccset (Algéria ellen, megtettük), valamint ha egy csapat legyőzi azt a válogatottat, amelynek a kispadján Fabio Capello ül (az oroszokat is elintéztük), az valamit tud.

Így játszanak rosszul, meg úgy játszanak sz@rul, meg úgy se jutnak sokáig – be kéne fejezni a negatív kritikák felnagyítását. Meggyőződésem egyébként is, hogy most megnyugszunk majd, továbbjutottunk, innentől minden más lesz – mármint a nyolcaddöntőtől kezdve.


Mirallas és Origi
Fotó: Europress Fotóügynökség

Szóval az oroszokat a hajrában intéztük el, Wilmots kapitány megint jól cserélt. Kicsit meglepődtem, amikor lekapta Mertenst, de tényleg kicsit elszürkült a második félidőre Dirk.

Hanem jött Mirallas és Origi, és megpezsdült a támadójáték. A végén szinte egykapuztunk, és ott volt nekik Kevin De Bruyne, aki az egész meccset végigbrusztolta, megannyi labdát szerzett.

Mondjuk, Hazard (akit a meccs legjobbjának választott a FIFA) azért kellett ahhoz a gólhoz, tudta, hogy le kell vinni az alapvonalig a labdát, mert ha hamarabb adja középre, jobban pozícióban maradnak a védők.

Szóval Divock Origi. 19 éves és 65 napos, ezzel a brazíliai világbajnokság legfiatalabb gólszerzője lett – a holland Depayt előzte meg. Ő minden idők hetedik legfiatalabb vb-gólszerzője.

A rekordot Pelé tartja, aki 1958-ban 17 évesen és 239 naposan lőtt gólt Walesnek.

Cserespecialisták vagyunk, mindhárom gólunkat cserejátékos szerezte. Ez a vb máris jobb, mint a dél-afrikai, már ami a cserék által szerzett gólok számát illeti. 15-nél járunk!

Szóval haladunk, haladunk, jöhetnek az amerikaiak! (Szerintem ők jönnek majd.)

Videó – így örültünk a kispadnál a lefújás után:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik