Foci

Meglesz az egy pont, nyugi

Mintha a csoporton való túljutás eddig úgy ment volna, mint az ágybaszarás.

Elég nagy a nyomás Prandelli mesteren, mégsem hiszem, hogy foglalkoztatja a sajtó és a hozzáértők okoskodása. Két évvel ezelőtt, az Európa bajnokságon is hidegen hagyta mások véleménye, teszi ezt most is olyan úri eleganciával, hogy tanítani kéne.

Balotelli a kezdőben lesz és kész. Ez biztos. Hogy három védős rendszerrel lép-e az olasz válogatott Uruguay ellen a pályára, azt Prandelli fogja eldönteni és nem a sportújságírók. Bármennyire is szeretnék.

Egy kicsit értetlenül állok a tragikus szalagcímek, az általános mélydepresszió és világvége hangulat láttán, az olaszok és a világ olasz drukkerei úgy tesznek, mintha a csoportkörből való továbbjutást úgy ment volna bármikor is, mint az ágybaszarás. Hát nem. Az olaszokkal kapcsolatos nagy közhelyek egyike: ha túljutnak a csoporton, bármi lehetséges.

Ha túljutnak.

Márpedig meglesz az az egy pont, ez olyan biztos, ahogy itt ülök. Persze jó lenne egyszer gyomorszorító érzés és zabszem-effektus nélkül leülni meccset nézni, de nem megy ez nekünk, na. Prandelli szárazon tartja a puskaport és összerakja fejben a hülyegyereket is. Ebben bízunk, Pirloban nem kell. Ő teszi a dolgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik