Foci

Csúnyán belenyúlt a bíró Besicék meccsébe

A játékvezető 0-0-nál nem adott meg egy szabályos gólt a bosnyák csapatnak, amely végül 1-0-ra kikapott Nigériától a labdarúgó-világbajnokságon. A vereség azt jelenti, hogy Bosznia-Hercegovina búcsúzik a csoportkör után.


Muhamed Besic kezdőként végigjátszotta a mérkőzést
Fotó: Europress Fotóügynökség

Muhamed Besic, a brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyetlen NB I-ből érkező játékosa ismét kezdő volt a bosnyák válogatottban, amely ezúttal Nigéria ellen lépett pályára. A két csapat pörgősen kezdett az F csoport szombat éjjeli mérkőzésén, majd a 21. percben az afrikai kapuba került a labda, ám les miatt nem adták meg Dzeko gólját – tévesen, a partjelző nagyon elnézte a szituációt, a játékvezető pedig hitt neki.

Ha mindez nem lett volna elég a bosnyákoknak, még nem telt el fél óra sem a meccsből, amikor Nigéria vezetést szerzett: Emenike birkózta le védőjét – szabálytalannak tűnt a csatár –, majd középre tette a labdát, az érkező Odemwingie pedig a kapus lábai között lőtt a hálóba. A folytatásban mind a két együttes betalálhatott volna, de nem született több gól az első félidőben.


Dzeko ebből a szituációból szerzett gólt 0-0-nál, mégsem adták meg
Forrás: Twitter

Kissé megilletődve vágott neki a második félidőnek Nigéria, azonban a bosnyákok ezt nem tudták kihasználni, majd már az afrikai csapatnak is megvoltak a maga gólszerzési lehetőségei. Ahogy teltek a percek, úgy kezdték a nigériai játékosok „ölni” a játékot, Bosznia-Hercegovina csapata pedig egyre türelmetlenebbül focizott, számos helyzet a kapkodás miatt ment veszendőbe.

Az utolsó tíz percbe érve Begovicnak kellett kitolnia Onazi távoli löketét, majd a bosnyákok rohamoztak, Dzeko lábában pedig benne volt az egyenlítést, de lövése után a labda Enyeama kapusról a kapufára vágódott. Nigéria 1-0-s győzelme azt jelenti, hogy Bosznia-Hercegovina biztosan nem jut tovább a csoportból.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, 2. forduló, F csoport

Cuiabá, Arena Pantanal, Játékvezető: Peter O’Leary (új-zélandi)

Nigéria – Bosznia-Hercegovina 1-0 (1-0)

Nigéria: Enyeama – Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshariwa – Onazi, Mikel – Musa (Ameobi, 65.), Odemwingie, Babatunde (Uzoenyi, 75.) – Emenike Szövetségi kapitány: Stephen Kesi

Bosznia-Hercegovina: Begovic – Mujdza, Sunjic, Spahic, Lulic (Salihovic, 58.) – Besic, Medunjanin (Susic, 64.) – Hajrovic (Ibisevic (57.), Pjanic, Misimovic – Dzeko Szövetségi kapitány: Safet Susic

Gólszerző: Odemwingie (29.)

Sárga lap: Mikel (82.) illetve Medunjanin (6.)

Piros lap:

Videó – Odemwingie gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik