Foci

Vb-rekord: beértek minket a franciák

Hét játékos szerzett gólt a Franciaország-Svájc találkozón, a világbajnokság E csoportjának pénteki második fordulós mérkőzésén. Hasonlóra korábban öt - köztük két magyar érdekeltségű - vb-összecsapáson volt példa.

Izgalmas és pörgős meccset játszottak péntek este Svájc és Franciaország, így ha nem lett volna hét találat, akkor sem unatkoztak volna a nézők. De volt, így pláne csak dícsérni lehet ezt a 90 percet, főleg úgy, hogy minden gólt más szerzett.

A torna történetében ez eddig hatszor fordult elő, és ebből két alkalommal a magyar válogatott révén alakult ki ilyen eredmény, de szintén két mérkőzésen volt érintettek a franciák is.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Hazánk csapata 1954-ben, Németország 8-3-as legyőzésével került fel a listára, valamint a legendás, 1982-es Salvador elleni 10-1-gyel.

Az Aranycsapatban Kocsis négyszer volt eredményes, Hidegkuti kétszer, Puskás és Tóth József pedig egyszer-egyszer, a másik oldalon Pfaff, Rahn, valamint Herrmann tudott gólt lőni.

A ’82-es meccsen Kiss László triplázott, Fazekas és Nyilasi kettőt vágott, Pölöskei, Tóth József és Szentes pedig egyet, Salvador válogatottjából pedig egyedül Ramirez tudott eredményes lenni.

Vb-mérkőzések, melyeken hét játékos szerzett gólt

1954 – Magyarország-Németország 8-3
1958 – Franciaország-Paraguay 7-3
1962 – Szovjetunió-Kolumbia 4-4
1974 – Jugoszlávia-Zaire 9-0
1982 – Magyarország-Salvador 10-1
2014 – Franciaország-Svájc 5-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik