Foci

Nem mocskolódnak az angol drukkerek

A futballrajongók táborának egy része dühöng a helyzet miatt, amibe az angol válogatott az uruguaytól elszenvedett 2-1-es vereség után került, a másik fele viszont úgy véli: ez most egy fiatal válogatott, nem kell kétségbe esni.

Bár épp Anglia híres a foci körüli hatalmas őrületről, a futball huligánokról, mégis sokan reálisan látják a válogatott szereplését a brazíliai labdarúgó világbajnokságon. Vannak azért, akik dühöngenek, mégis sok a pozitív viszhang.

Aki józanul értékeli a helyzetet a szigetországban, úgy véli, hogy a jelenlegi angol keret tele van fiatalokkal, akiknek négy év múlva jöhet el igazából az idejük. Arról sem szól a nóta, hogy Hodgsonnak le kéne mondania, talán ötven emberből egy akad, aki a kapitány ellen ágál.

Még a két évvel ezelőtti Eb-kerethez képest is hatalmas a változás a neveket és kort is tekintve, de ha megnézzük a 2010-es válogatottat, akkor látszik igazán, hogy négy éve mindösszesen négy 25 év alatti játékos utazott Dél-Afrikába, ezúttal viszont a 23 játékosból tíz nem töltötte még be ezt az életkort. Hodgson csak néhány kulcsjátékost tartott meg a korábbi, Fabio Capello-féle csapathoz képest, ráadásul a 25-30 közöttiekben is simán van még egy világbajnokság.

Az otthoni szurkolótábor így elég lelkes a csapat iránt, a legtöbben úgy vélik, első sorban tapasztalatszerzésre és összeszokásra jó az idei világbajnokság. Hodgson töretlenül élvezi bizalmukat, Sturridge egyedi gólörömét az első mérkőzésen pedig állva táncolta a sportkocsmák közönsége, miután labdája utat talált a kapuba az olaszok ellen. Úgy tűnik, nem mindenhol divat a mocskolódás…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik