Foci

Ramos: “Senki nem veheti el tőlünk, amit elértünk”

Sergio Ramos, a spanyol labdarúgó-válogatott meghökkentő vb-búcsúját követően megtörve nyilatkozott.

A világbajnokságok történetében korábban soha egyetlen címvédő sem búcsúzott már a csoportkör második fordulójában. A spanyolok a Hollandia elleni megsemmisítő vereséget követően Chilétől is kikaptak, így már biztosan nem lesznek ott a legjobb 16 között.

“Leírhatatlan, amit most érzek. Mindent megpróbáltunk, de semmi sem sikerült, ilyen a labdarúgás. Természetesen nem ezt vártuk magunktól, de nem szabad elfelejteni, hogy két nagyon jó csapattól szenvedtünk vereséget, gratulálunk nekik.”

Fotó: Europress fotóügynökség

A Real Madrid BL-győztes bekkjét ezt követően arról kérdezték, hogyan képzeli el a jövőt a válogatottban, hogyan tehetik túl magukat a csalódáson.

“Ez nem a legjobb alkalom, hogy levonjuk a konzekvenciát. Korábban történelmet írtunk, ezt senki nem veheti el tőlünk. Amit mi tettünk, az soha senkinek nem sikerült, ezt nem szabad elfelejteni. De amint azt már sokszor mondtam, a labdarúgásban nem lehet megélni a múltból.”

Ramos végül elnézést kért a spanyol szurkolóktól, és sajnálja, hogy nem tudtak örömet csalni honfitársaik életébe – írja a l’Équipe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik