Foci

Magyarországon lesznek a legbiztonságosabb stadionok

A sporttörvény parlament előtt fekvő módosításának célja, hogy Magyarországon legyenek Európa legmodernebb, legbiztonságosabb stadionjai - mondta Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt szakpolitikusa hangsúlyozta, hogy a sporttörvény módosítása a stadionokba beléptető rendszerek biztonságának további fejlesztését szolgálja. A cél, hogy e rendszer a legmodernebb, legbiztonságosabb és minél olcsóbb legyen, továbbá az, hogy a lehető leggyorsabb beléptetést tegye lehetővé – magyarázta.


Fotó: MTI

Újdonság – folytatta -, hogy ezentúl lehetőség lesz a beléptetésnél az ujj- és vénalenyomatvételre. Erre azért van szükség, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy jelenleg a leggondosabb beléptetés – így például az arcképfelismerés – mellett is bejuthatnak a stadionokba olyan emberek, akiket korábban szabálysértés vagy bűncselekmény miatt kitiltottak onnan.


Fotó: MTI

Ezzel szemben a vénaszkenner – amely egyébként magyar találmány, és a látogató tenyeréből leolvasott vénalenyomatból egy biometrikus kódot generál – 99,9 százalékos biztonságot garantál, hiszen minden embernek külön vénalenyomata van, amelynek segítségével kizárható, hogy illetéktelenek a nézőtérre jussanak – mondta Bánki Erik.

A fideszes képviselő szerint a nagyobb biztonsággal még több család, még több gyermek és nő tűnhet majd fel a stadionokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik