Foci

Szedi az áldozatait a foci vb

A kínaiaknak pechük van. Az időeltolódás miatt totál éjszaka nézhetik csak a világbajnokságot. A kialvatlanság pedig bizonyítottan káros az egészségre.

A shanghai-i megszállott futballszurkolót, a 39 éves Zhout vasárnap, az Uruguay-Costa Rica találkozó nézése közben hajnali 3 órakor agyvérzéssel szállították a 10. számú népi kórházba. Az életét már nem tudták megmenteni, vasárnap este kilenc órakor meghalt.

Gao Liang osztályvezető főorvos szerint a kórházba szállított szurkolónak már korábban is magas volt a vérnyomása. Kiderült, harmadik éjszaka nem aludt egy percet sem. Ugyanis Brazíliához képest 11 óra az időeltolódás Shanghaiban, a meccsek hajnali három, négy illetve hat órakor kezdődnek.

Ha az emberek élőben akarják nézni a világbajnokságot, miközben a munkahelyükön is helyt kell álljanak, úgy totál felborul a bioritmusuk.

Nem csoda, hogy az elmúlt hét alatt a hatalmas ország más területeiről is jelentettek már vb-vel kapcsolatos haláleseteket. Szombaton például egy 50 éves buszsofőr okozott karambolt. Ő túlélte, de négy utas meghalt. A rendőröknek azzal védekezett, hogy egész éjjel meccset nézett, ezért fáradt volt… – számolt be az ecns.cn.

Még meg sem épült, máris vannak áldozatai

Mármint a 2022-es foci VB-nek, amely a FIFA legbotrányosabb tornája lesz, ha egyáltalán lesz. Az lenne aztán a legabszurdabb fordulat: a katari illetékesek kenőpénzzel szerezték meg a rendezés jogát, és a 14 430 milliárd forintos (!) építkezési hullámnak már állítólag 1200 vendégmunkás esett áldozatául. Az indiai, pakisztáni munkásokat kizsákmányolják, botrányos munka- és lakófeltételek közt dolgoztatják őket halálra. És akkor még az is lehet, hogy elveszik az arab országtól a rendezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik