Foci

Balotellire 27 milliót ajánl az Arsenal

Mario Balotelli, a labdarúgó világbajnokságon szereplő olasz válogatott valamint az AC Milan csatáráért a hírek szerint élénken érdeklődik az Arsenal, amely még a világbajnokság lezárulta előtt leigazolná a támadót.

A korábban angliában, a Manchester Citynél már megforduló támadóra szüksége lehetne az ágyúsok mesterének Arséne Wengernek. Az elmúlt szezonban Olivier Giroud 43 meccsen 18 gólt szerzett, ami nem kevés, de nem is sok. Az igazán nagy célokhoz – például bajnoki cím – a londoni csapatnak szüksége lenne egy gólerősebb befejezőre.

A statisztikák azt mutatják, Balotelli bár kétséget kizáróan zseni, nem feltétlenül Ronaldo szerű gólgyáros. Az amúgy gyengélkedő Milannal 16 gólt lőtt, a világbajnokságon pedig 1/1 a meccs/gólátlaga – az angolok elleni meccsen győztes találatot szerzett. Az olaszok nyitómeccsén őt választották a találkozó emberének.

Ami fizimiskáján, idétlen nyilatkozatain, botrányain túl mindenképp Giroud fölé emeli, hogy Ibrahimovic szerű zseni, olyan váratlan húzásokra képes, mint senki más, így amikor pályán van, ha éppen gólt nem lő, akkor is folyamatosn leköt 2-3 védőt.

Ráadásul még csak augusztusban lesz 24 éves – nem meglepő Wenger érdeklődése. A hírek szerint az Arsenal 27 millió fontot sem sajnálna, hogy soraiban tudhassa Balotellit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik