Foci

Benzema látta, hogy bent volt a labda

Karim Benzema, a brazíliai világbajnokságon szereplő francia labdarúgó-válogatott támadója azt mondta, szemmel láthatóan a vonal mögött volt a labda a Honduras elleni második, gólvonal-tehnológiával megítélt találatnál.

A vasárnapi találkozó 48. percében Karim Benzema lövése a kapufáról a hondurasi kapus, Noel Valladares kezére pattant, aki befelé sodorta a labdát. Sandro Ricci, a mérkőzés brazil játékvezetője a vb-n most debütáló új technológia segítségével adta meg a gólt.

“A kapufáról a kapusra pattant, utána pedig a vonal mögé, egyértelműen láttam” – mondta az esetről a 26 esztendős csatár.

“Nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz-e ez az új technológia, a labdarúgás ilyen, hogy néha nem tudod biztosan eldönteni, bent volt-e a labda vagy sem. Most viszont ez már nem számít, a játékvezető megadta a gólt, és nyertünk”.

A találatot végül Valladares öngóljaként könyvelték el, viszont Benzema így is duplázott a találkozón.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A hondurasi válogatottat irányító 54 éves kolumbiai Luis Fernando Suárez szerint a kiállítás jelentősen megváltoztatta a mérkőzés képét:

“Teljes létszámmal máshogy alakulhattak volna az események. Nagyon hosszú időn keresztül kellett emberhátrányban küzdenünk egy rendkívül jól szervezett csapat ellen. Mindazonáltal nincs értelme kifogásokat keresni, jobban játszottak, mint mi.”

Az E-csoport másik mérkőzésén Svájc hátrányból fordítva 2-1-re győzte le Ecuadort. A svájciak szövetségi kapitánya, Ottmar Hitzfeld kiemelte, hogy a győzelem nagy lökést adhat csapatának a további két csoporttalálkozóra. A 65 éves német tréner kitért a 93. percben győztes gólt szerző, csereként beállt Haris Seferovicra is:

“Seferovic vérbeli csatár, nagyon jól mozog. Mindig fontos, hogy figyelj a megérzéseidre, és változtass, ha szükség van rá”.

A második fordulóban Svájc-Franciaország és Honduras-Ecuador találkozókra kerül sor pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik