Foci

Del Bosque: Casillasra felnéznek a társak

Védelmébe vette Iker Casillast a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a kapus igazi csapatkapitányként viselkedett a hollandoktól elszenvedett 5-1-es vereség, a balul sikerült világbajnoki nyitány után.

“Iker bizonyította, hogy igazi kapitány és hogy elkötelezett a válogatott iránt” – mondta szombaton rögtönzött sajtótájékoztatón Vicente del Bosque. “Amikor beléptem az öltözőbe, a társaihoz beszélt, akik csendben hallgatták őt. Bizonyos dolgokért magát hibáztatta, egyben pedig igyekezett felrázni a többieket. Kapitányként viselkedett, olyan beszédet tartott, amely nekem pozitív szemléletűnek, jónak és hasznosnak tűnt”.

Fotó: Europress fotóügynökség

Del Bosque arról is beszélt, hogy nem tartja öregnek játékosait, szerinte inkább elég érettek ahhoz, hogy továbbjussanak a csúfos kezdet ellenére.

“Azért hoztuk őket el a világbajnokságra, mert az a meggyőződésünk, hogy ők a legjobbak” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki kitért arra is, mi okozhatta a kudarcot. “Azt kezdtük hinni, hogy a dolgok mindig abba az irányban haladnak, amerre mi szeretnénk. A mérkőzések előtt figyelmeztetni szoktam a játékosokat, hogy előfordulhat olyasmi, ami megváltoztatja az eredeti elképzelésünket és készen kell állni ezzel szembenézni. Ez azonban nem egyszerű”.

A címvédő spanyolok még továbbjuthatnak a csoportjukból, ehhez a chileiek és az ausztrálok ellen kell jó eredményt elérniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik