Foci

Buffon megsérült, nélküle kezdhetnek az olaszok

Rossz híreket kaptak reggel az olaszok: legendás kapusuk bokasérülést szenvedett péntek este, így nem léphet pályára az angolok ellen. Prandelli nem esik kétségbe.

Kellemetlen meglepetést tartogatott az azzurriknak az Arena Amazonia: a pénteki edzésen Gigi Buffon bal bokája kibicsaklott, így kérdésessé vált a szombat esti szereplése. Buffon az edzés hivatalos befejezése előtt elhagyta a pályát, hogy az orvoscsoport azonnal kezelésbe vehesse. Az éjszaka folyamán megkezdték a fizioterápiát.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Szerencsére a sérülés nem tűnik komolynak, ennek ellenére valószínű, hogy ma este Salvatore Sirigu áll az olaszok kapujába. “Buffon kificamította a bokáját, talán itt lenne az ideje, hogy valaki megáldjon bennünket. Egy biztos, nem Hodgson csapata fogja ezt megtenni…” – viccelődött a legutóbbi sajtótájékoztatón Cesare Prandelli, aki a jelek szerint nem esett kétségbe a sérülés miatt.

Optimistán nyilatkozott az előttük álló megmérettetésről és az angolok elleni stratégiáról: “A középpályára fogunk fókuszálni, de az igazi erősségünk az összetartás és a csapatmunka lesz. Az Arena Amazoniát sok kritika érte az elmúlt napokban, ám nincs olyan rossz állapotban a stadion, sokkal lestrapáltabbra számítottunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik