Foci

Xavi: hiba lenne változtatni a játékunkon

A pénteki Hollandia elleni mérkőzés előtt, a világbajnoki címvédő spanyolok középpályása beszélt az ellenfélről, és a Chelsea csapatába igazoló Cesc Fabregasról.

Kétségtelen, hogy a világbajnokság egyik legjobban várt mérkőzését hozhatja a pénteki nap, hiszen megismétlődik a négy évvel ezelőtti döntő. Akkor a spanyol válogatott örülhetett, ugyanis a mérkőzés egyetlen gólját a még mindig fantasztikusan játszó Andres Iniesta szerezte.

Négy év elteltével a La Roja játéka semmit sem változott, amiért rengeteg karikát kap a csapat és Vicente del Bosque vezetőedző. Xavi Hernandez, a Barcelona alappillére nem is hagyta szó nélkül a rosszalló szavakat: „Rengeteg sikert életünk el ezzel a stílussal, így hiba lenne, ha pont most változtatnánk.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az idei évben gyengén teljesítő Xavi a későbbiekben kitért a pénteki összecsapásra, és a holland csapat edzőjéről is elmondta a véleményét. „Hollandia egy nagyon jól védekező csapat, melynek tagjai fantasztikus játékosok. Kitűnően uralják a játékot labdával és anélkül, de mi megpróbáljuk a saját akaratunkat érvényesíteni. Szép emlékeim vannak Van Gaal-ról, hiszen amikor ővolt edzőm mindig megbízott bennem és jól kezelt engem. Szinte minden taktikához tud alkalmazkodni. Egy olyan csoportba kerültünk, amelyből nagyon nehéz lesz továbbjutni.”

Elkerülhetetlen volt, hogy a riporterek barátjáról és most már hivatalosan is a volt csapatársáról, a Chelsea-be távozó Cesc Fabregasról kérdezzék.

„Nagy hír a mai, amitől Cesc láthatóan boldogabb és nyugodtabb lett. Óriási veszteség a Barcelona számára, de remélem, hogy sikeres lesz. Nagyon drukkolok neki és kívánom, hogy a világ összes szerencséje álljon az oldalára!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik