Foci

Spanyolország – Hollandia 1-5

Bombameglepetés a labdarúgó-világbajnokság B csoportjában: a címvédő öt gólt kapva szenvedett vereséget.

Egészen hihetetlen mérkőzést láthattunk péntek este. A címvédő Spanyolország meccsel a 2010-es ezüstérmes Hollandiával, a regnáló bajnok pedig egy büntetővel meg is szerezte a vezetést a 27. percben. Innentől kezdve azonban mintha elkényelmesedett volna a spanyol alakulat, a félidő előtt Robin van Persie szépségdíjas fejesével ki is egyenlített az oranje (1-1).

Szenzációsan kezdték a második felvonást a hollandok, Robben pedig az 53. minutumban előnyhöz is juttatta övéit. Ami ezután történt, az egészen váratlan volt: szétestek a spanyolok. Előbb de Vrij fura gólja törte meg őket, majd a folytatásban még – Casillas nagy hiábja után – van Persie és Robben is meglőtte a saját maga második gólját, kiütés lett a vége (1-5).

A fifa.com szerint a spanyolok az 1950-es brazíliai világbajnokságon kaptak legutóbb háromnál több gólt egy vb-meccsen. Akkor a házigazda 6-1-re nyert.

Eredmény – labdarúgó-világbajnokság, 1. forduló, B csoport

Salvador, Arena Fonte Nova, Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)

Spanyolország – Hollandia 1-5 (1-1)

Spanyolország: Casillas – Azpilicueta, Sergio Ramos, Piqué, Alba – Xabi Alonso (Pedro, 63.), Busquets – Silva (Fabregas, 78.), Xavi, Iniesta – Costa (Torres, 63.) Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Hollandia: Cillessen – Martins Indi, Vlaar, de Vrij (Veltman, 72.) – Janmaat, De Jong, de Guzman (Wijnaldum, 62.), Blind – Sneijder – van Persie (Lens, 79.), Robben Szövetségi kapitány: Louis van Gaal

Gólszerző: Xabi Alonso (27. – 11-esből) illetve van Persie (44., 72), Robben (53., 80.), de Vrij (65.)

Sárga lap: De Guzman (25.), de Vrij (41.), van Persie (66.)

Piros lap:


Xabi Alonso Goal Spain vs Netherlands 1 -0… by edn-qrz
Van Persie Amazing Goal Spain vs Netherlands 1… by edn-qrz
Arjen Robben Amazing Goal Spain vs Netherlands… by edn-qrz
De Vrij Goal Spain vs Netherlands 1 -3 World… by edn-qrz
Robben Amazing 2nd Goal Spain vs Netherlands 1… by edn-qrz

90+4. PERC: Vége, Hollandia 5-1-re legyőzte Spanyolországot!

90+1. PERC: Veltman mentett óriásit, a kapu torkában, becsúszva szerelte Torrest.

90. PERC: Lensnek még volt szíve leadni a labdát a tizenhatoson belül, Robben azonban nem találta el jól.

87. PERC: Casillas mutat két óriási bravúrt, előbb Wijnaldum lapos lövését védte, majd Robben bombáját tolta szögletre.

82. PERC: Torres harcolt ki egy szögletet, de Fabregas sarokrúgásából semmi nem lett.

80. PERC: Kiütés! Robben csinált bohócot a spanyol védőkből, majd felvarrta a felső sarokba, 1-5!!!

78. PERC: A spanyolok és a hollandok is meglépik a harmadik cserét: Fabregas váltja Silvát, van Persie helyén pedig Lens folytatja.

77. PERC: De Vrij hagyja el a pályát, Veltman a helyén.

76. PERC: Ramos lőtt mellé szabadrúgásból.

72. PERC: Ott a negyedik!!! Casillastól pattant el egy hazagurított labda, van Persie gyorsan eszmélt, megszerezte a játékszert és a kapuba gurított, 1-4!

68. PERC: Érvénytelenítik a spanyolok gólját! Cillessen védett Pedro fejesénél, Silva azonban lecsapott a kipattanóra, de lesen volt, jogosan fújt bele a játékvezető az akcióba.

66. PERC: Van Persie kapott sárgát.

65. PERC: Ott a harmadik holland gól!!!Sneijder tekerte be középre a labdát, Casillas aláfutott, de Vrij pedig a kapuba terelte a labdát, 1-3!!!

62. PERC: Csere mind a két oldalon, Wijnaldum áll be de Guzman helyére, míg Diego Costát Fernando Torres váltja. Costát jó hangosan kifütyülték. Pedro is bejött, a gólszerző Xabi Alonso helyére.

60. PERC: Kis híján ott a harmadik holland gól! Robben, Janmaat, van Persie volt a labda útja, a támadó bombája után a labda a keresztlécről vágódott ki.

53. PERC: GÓÓÓÓÓL! Vezet Hollandia! Robben birkózta el magát lövőhelyzetig, majd ballal a kapuba bombázott, Casillast becsapta, hogy a labda megpattant a menteni igyekvő védő lábán, 1-2!

50. PERC: Az első lehetőség a spanyoloké: Iniesta gondolt egy merészet és messziről a kapura tűzte a labdát, de Cillessen résen volt és elvetődve védett.

46. PERC: Megy a második félidő. A szünetben nekiállt esni az eső.

Vége az első félidőnek, 1-1 az állás!

45. PERC: Egy perc lesz a hosszabbítás.

44. PERC: Ott az egyenlítés!!!  Blind nagyszerűen ívelte a védők mögé a labdát, van Persie pedig nem pepecselt, ívelt fejessel csapta be Casillast, 1-1!

43. PERC: Mi maradt ki! Iniesta zseniális labdát adott Silvának, a szélső megpróbálta átemelni a kapust, de Cillessen még bele tudott kapni, így ha centikkel is, de mellé pattant.

41. PERC: De Vrij tartja fel Silvát egy sárgáért.

39. PERC: Sokadszorra működik jól a spanyol lestaktika, Robben kapta lesen a labdát.

35. PERC: Nigel De Jong vállalkozott lövésre, de középre tartó lövése nem okozott gondot Casillasnak.

27. PERC: Vezet Spanyolország! Diego Costa esett el a tizenhatoson belül, Xabi Alonso pedig higgadtan értékesítette a megítélt tizenegyest, 1-0!

25. PERC: Blind ívelte át a labdát a hosszú oldalra, van Persie akár kapásból el is lőhette volna a labdát, de inkább visszapasszolt, abbamaradt az akció. De Guzman be is sárgult.

23. PERC: A meccs első szöglete nem okozott riadalmat a holland kapunál.

20. PERC: Ha Silva a lövést választja a tizenhatoson belül… Na, ez az, amit sosem fogunk megtudni, mert passzolni akart, azt viszont lefülelte a védő.

19. PERC: Újra a saját térfélen veszítettek labdát a hollandok, ismét Diego Costa zárta lövéssel a támadást, de jócskán mellé trafált.

13. PERC: Labdát veszítenek a hollandok a kapu előterében, a spanyol ellenakció végén pedig Costához került a labda, de a csatár túl körülményesen kezelte le a bogyót, a visszaérő védő így belevetődött a lövésébe.

10. PERC: Iniesta vállalkozott távoli lövésre, de a labda a kapu felett hagyta el a játékteret.

8. PERC: Itt a meccs első helyzete! Sneijder lépett ki a spanyol védők között, de középre tartó lövését Casillas védeni tudta.

5. PERC: Nem megy gördülékenyen a stadionba történő beengedés, még nincs minden szurkoló a helyszínen. Folyamatosan érkeznek az emberek.

2. PERC: A brazil születésű, de már spanyol válogatott Diego Costa minden labdaérintését fújolás követi. Mondjuk a Vicente Calderon Stadionon kívül nem túl népszerű a csatár.

1. PERC: Fehérben a címvédő Spanyolország, amely elvégezte a kezdőrúgást. A hollandok kékben játszanak.

Kellemest estét mindenkinek. A hangulatfelelős ezúttal a 2010-es dél-afrikai vb két résztvevője, Spanyolország és Hollandia válogatottja lesz.

Előzetes: Négy éve a fináléban találkozott, a brazíliai világbajnokságon viszont rögtön az első meccsükön összecsap egymással a címvédő spanyol és a holland labdarúgó-válogatott, s mindkettő számára egyaránt fontos lenne a győzelem a B csoport 1. körében.

A két európai élcsapat négyese az egyik legerősebb a tornán, mivel a kiváló erőkből álló chilei együttes is ebben a kvartettben szerepel, ez pedig minden bizonnyal arra ösztökéli majd Vicente del Bosque spanyol és Louis van Gaal holland szövetségi kapitányt is, hogy ne elégedjenek meg a döntetlennel, mert a végelszámolásnál esetleg kevés lehet az egy pont.

A pénteken magyar idő szerint 21 órakor kezdődő meccs esélyesének az ezúttal is bombaerős spanyolok nevezhetők. A holland csapat már a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon sem szerepelt jól, ráadásul a tavasszal alaposan meggyengült Rafael van der Vaart és Kevin Strootman kidőlése miatt. A vb után a Manchester Unitedhez távozó van Gaal már korábban ki is jelentette, hogy a hollandokra jellemző támadó szellemű felállás helyett az öt védős rendszert részesíti majd előnyben, különösen a spanyolokhoz hasonló erősségű csapatok ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik