Foci

Fabregas a Chelsea-be igazolt

A spanyol labdarúgó-válogatott középpályása öt évre kötelezte el magát a londoni labdarúgócsapatnál.

Amikor felröppent a pletyka, hogy Cesc Fabregast eladhatja az FC Barcelona José Mourinho, a Chelsea portugál menedzsere egyből leszögezte: ő szívesen látná a csapatában a korábban az Arsenalt erősítő játékost. Csütörtökön, nem sokkal a foci-vb kezdete előtt a londoni klub hivatalos honlapján közölte: Cesc Fabregas négy évre szóló szerződést írt alá és a 4-es mezszám az övé.


Fotó: chelseafc.com

„Először is: szeretném megköszönni a Barcelonának az elmúlt három évet, amely egy nagyszerű időszak volt az életemben. A Barca a nevelőegyesületem, mindig is büszkeséggel fog eltölteni az a tudat, hogy játszhattam egy ilyen nagyszerű csapatban. Úgy érzem, van egy befejezetlen ügyen a Premier League-ben, így eljött az ideje annak, hogy visszatérjek. Sokakkal egyeztetve jutottam arra az elhatározásra, hogy a Chelsea a legjobb választás” – idézi a Chelsea hivatalos honlapja a 27 esztendős középpályást, akit a szigetországi hírek szerint 27 millió fontért vásároltak meg a londoniak.

Adódik a kérdés, hogy miért nem az Arsenal? Nos, Fabregas a Facebookon leírta: az Ágyúsok nem akarták őt visszaszerezni.

A címvédő spanyol válogatott – Fabregasszal a sorok között – pénteken Hollandia ellen kezdi meg a szereplést a vb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik